Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις από τις 16-22 Σεπτεμβρίου 2022.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους για τη μετακίνησή τους και να ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους παραμένοντας σωματικά και ψυχικά υγιείς.

Με το πανευρωπαϊκό σύνθημα “Συνδυάζω – Μετακινούμαι” ο Δήμος Λεβαδέων σχεδίασε, για μια ολόκληρη εβδομάδα, μια σειρά από δράσεις, διασφαλίζοντας την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, τονίζοντας πως οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής διάστασης του Δήμου.

Καθημερινά, από τις 16-22 Σεπτεμβρίου 2022, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράσεις, που περιλαμβάνουν γνωριμία με αθλήματα, όπως ταεκβοντό, yoga, zumba, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, σκάκι καθώς και ποδηλατοβόλτες με ασφάλεια στην πόλη αλλά και πεζοπορία.  

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας δήλωσε ότι με την καθιέρωση της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» προάγονται τα βιώσιμα πρότυπα κινητικότητας καθώς και η διαμόρφωση και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν οι σχετικές προτάσεις και πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα οι προμήθειες για ηλεκτρικά οχήματα – τρενάκι – σταθμούς φόρτισης συνολικού ποσού χρηματοδότησης 2.000.391,03€, ηλεκτρικά mini λεωφορεία συνολικής δημόσιας δαπάνης 500.000,00€ καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα συνολικής δημόσιας δαπάνης 256.000,00€. 

Γι’ αυτό, άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα εκπονήθηκαν το «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)», καθώς και τα «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του Δήμου Λεβαδέων.

Ο κ. Ταγκαλέγκας, ευχαριστεί πάρα πολύ τους συνεργάτες του, υπηρεσιακούς και αιρετούς, για τη συνεργασία τους στο μεγάλο στόχο εκσυγχρονισμού του Δήμου εισάγοντας και προωθώντας βιώσιμους τρόπους μεταφοράς και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, τόσο για την προστασία  του περιβάλλοντος όσο και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Share...

nea

Next Post

Κοινό μέτωπο για το ΧΥΤΑ Θήβας

Τρ Σεπ 13 , 2022
Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Θηβαίων, Τανάγρας, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Λοκρών σε κοινή ενημερωτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στη Θήβα, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής : Η διαχείριση των απορριμμάτων στη περιοχή μας έχει προ πολλού δρομολογηθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και στο πλαίσιο που […]

Σας ενδιαφέρουν