Ευχές για καλή σχολική χρονιά και ενημερωτικά φυλλάδια, διένειμαν Αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Π.Σ.Ε. 

1 min read

Ευχές για μια καλή σχολική χρονιά και ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, διένειμαν Αστυνομικοί σήμερα (12-09-2022) το πρωί, σε μικρούς μαθητές και στους γονείς τους, κατά την προσέλευσή τους σε δημοτικά σχολεία των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Η εισαγωγή των μικρών μαθητών στους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και η ευαισθητοποίηση των γονέων στην τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς και ειδικότερα κατά τη μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μέρος των μέτρων που θα εφαρμοστεί και φέτος προβλέπει:

  • την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, από ρυθμιστές τροχονόμους, στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα, 
  • την εντατικοποίηση των ελέγχων σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, 
  • την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό δίκτυο μετάβασης στα σχολεία και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.
  • την πραγματοποίηση διαλέξεων σε σχολεία, με θέματα την κυκλοφοριακή αγωγή και τη δημιουργία ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Για αυτό το λόγο, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής περιόδου, θα βρίσκονται δίπλα σε μαθητές και γονείς, στους οποίους ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική νέα σχολική χρονιά.

Share...

Διαβάστε επίσης...