«Φιάσκο για τους Βοιωτούς αγρότες η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου»

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ζητά την άμεση πληρωμή όλων των δικαιούχων αγροτών χωρίς προβλήματα και περικοπές, καθώς και την εξασφάλιση του απαιτούμενου κονδυλίου για να καλυφθεί το κόστος επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι ενώ η Κυβέρνηση προχώρησε τελικά σε μία πληρωμή της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, παρουσίασε πολλά προβλήματα και παραλείψεις που δικαίως την καθιστούν φιάσκο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι:

  • ​Χιλιάδες αγρότες παρά το ότι έχουν δηλώσει IBAN στην ΑΑΔΕ και εμφανίζονται κατ’ επάγγελμα αγρότες (κωδικός 037 στη δήλωση εισοδήματος) δεν πήραν ούτε ευρώ και κανείς δεν βγήκε να τους ενημερώσει υπεύθυνα τί έχει συμβεί.
  • Πάρα πολλές είναι και οι περιπτώσεις παραγωγών που έλαβαν μικρότερα ποσά έναντι των αναμενομένων, λόγω «βραχυκυκλώματος» του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους ΑΤΑΚ των αγροτεμαχίων και λανθασμένων στοιχείων, πού στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ.
  • Εξαιρέθηκαν από το αρχείο πληρωμής ολόκληρές ποικιλίες καλλιεργειών βαμβακιού από λάθος κωδικοποίηση στο αρχείο πληρωμής.

Τέλος, τονίζεται ότι η τελευταία χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους αγρότες, με την ακρίβεια των καυσίμων και των αγροτικών εφοδίων να διογκώνεται ακόμη περισσότερο προοιωνίζοντας έναν ακόμη πιο δύσκολο οικονομικά χειμώνα.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:

  • ​Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου όλοι οι δικαιούχοι αγρότες του νομού Βοιωτίας να λάβουν άμεσα την επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου χωρίς προβλήματα και περικοπές.
  • Αν σκοπεύει να εξασφαλίσει το απαιτούμενο κονδύλι για να καλυφθεί το κόστος επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και με ποιο χρονοδιάγραμμα.
Share...

nea

Next Post

Το Ράλλυ Ακρόπολις στην Αλίαρτο

Τε Σεπ 7 , 2022
Την ερχόμενη Παρασκευή 9/9/2022,οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και όποιος επιθυμεί, θα έχει την ευκαιρία ναδει από κοντά τα αγωνιστικά οχήματα, καθώς και όλη την προετοιμασία μιας διαδρομής. Η ειδική διαδρομή που αρχίζει από την Κοινότητα της Ευαγγελίστριας, του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων και κατευθύνεται προς τηνΑγία Άννα,θα υποστηριχτεί από τον αντίστοιχο σταθμό φροντίδας και εφοδιασμού των οχημάτων, στην Αλίαρτο και συγκεκριμένα στοχώρο πίσω από την Κεντρική Πλατεία, που περιλαμβάνει το «τρίγωνο» του δρόμου διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς και του δρόμουεισόδου στην πλατεία. Την ημέρα αυτή, η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί στο δρόμο μεταξύ του κλειστού Γυμναστηρίου και Σταδίου Αλιάρτου, ενώ θα υπάρξουνκαι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της λειτουργίας του σταθμού υποστήριξης. Σε ότι αφορά την ειδική διαδρομή, τα αγωνιστικά οχήματα θα αναχωρήσουν από τον σταθμό, ακολουθώντας, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. τη διαδρομή Αλίαρτος-Μάζι- Ευαγγελίστρια για να βρεθούν στο σημείο εκκίνησης, μετά την έξοδο προς Κορώνεια. Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Ευαγγελίστριας να μην παρκάρουν οχήματα, από την Είσοδο του Χωριού (στάση) –πλατεία – Εκκλησία. Οι κτηνοτρόφοι να μην έχουν ανεπιτήρητα ζώα, καθόσον υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος. Γενικότερα οι κάτοικοι και επισκέπτες της Ευαγγελίστριας, κατά τις ώρες 11.00 πμ έως 5.00μμ, να μην δημιουργούν εμπόδιαστην κυκλοφορία των συγκεκριμένων σημείων. Email Share...  

Σας ενδιαφέρουν