Κατασκευή νέου στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Ιστιαίας

Προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Ιστιαίας συνυπέγραψαν o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς.

Η σύμβαση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ και του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, που θα εκτελέσει το έργο.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέου στίβου στο γήπεδο της Ιστιαίας, το οποίο Θα έχει εσωτερική περίμετρο 400μ. και θα αποτελείται από 7 διαδρόμους πλάτους 1,22μ. Επιπλέον, θα εγκατασταθούν ειδικά κανάλια αποστράγγισης ομβρίων υδάτων και θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας. Ακολούθως, θα γίνει επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα.

Προβλέπεται επίσης η μετακίνηση των πάγκων ποδοσφαίρου σε νέες θέσεις, καθώς και η επισκευή της στέγης της αποθήκης που βρίσκεται εντός των ορίων του στίβου.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συμπράττουμε με τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και αναλαμβάνουμε τη χρηματοδότηση ενός έργου ουσιαστικής αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Ιστιαίας.

»Συγκεκριμένα, εξασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση ύψους 250.000 ευρώ και δίνουμε τη “σκυτάλη” στον Δήμαρχο Γιάννη Κοντζιά, προκειμένου να δημοπρατήσει και να επιβλέψει την κατασκευή νέου στίβου στο γήπεδο της Ιστιαίας. Μαζί με τους αθλητές και τη νεολαία της περιοχής, προσμένουμε πλέον την άρτια και γρήγορη εκτέλεση του έργου».

Ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς τόνισε: «Η στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού να αναπτύξει τον αθλητισμό είναι έμπρακτη. Αυτή τη φορά λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο της Ιστιαίας, όπου μετά την προγραμματική σύμβαση την οποία υπογράψαμε, θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του πρώτου στίβου με συνθετικό τάπητα στη βόρεια Εύβοια, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Share...

nea

Next Post

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν θα νομιμοποιήσω τις παράνομες πρακτικές της κυβέρνησης συμμετέχοντας σε μια εξωθεσμική διαδικασία που ούτε νόμιμη είναι ούτε ηθική

Τε Αυγ 10 , 2022
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «αν δεν ήμουν ευρωβουλευτής, σήμερα μαζί με μένα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν θα γνωρίζαμε τις παρακρατικές μεθόδους, που χρησιμοποίησε η σημερινή κυβέρνηση. Δεν θα γνωρίζαμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς […]

Σας ενδιαφέρουν