Συνάντηση με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Στερεάς Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Περγαντάς συναντήθηκαν την  Δευτέρα 01 Αυγούστου 2022, με το πρώτο εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Στερεάς Ελλάδας.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του Αναπηρικού Κινήματος στη Στερεά Ελλάδα. Αποτελεί μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ) και μέλη της είναι όλα τα Αναπηρικά Σωματεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Μαρκοστάμος (εκ του Συλλόγου ΑμεΑ Φθιώτιδας), η  Ά Αντιπρόεδρος Βασιλική Παπαρούνα (εκ του Συλλόγου Διαβητικών Φθιώτιδας 360ο) και ο Γενικός Γραμματέας Λεωνίδας Μίχος (εκ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας) αναφέρθηκαν στα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρίες, όπως και στους σκοπούς της Ομοσπονδίας.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Περγαντάς απέδωσαν τα εύσημα στους συνιδρυτές της Περιφερειακής Ομοσπονδίας  για αυτήν την πρωτοβουλία τους. Εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεργαστούν με το διοικητικό συμβούλιο για να προωθήσουν όλες εκείνες τις αναγκαίες λύσεις, που επιζητούν οι συμπολίτες με αναπηρίες.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Διοργανώσαμε τον Μάιο την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» με τίτλο: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» και σύμμαχοί μας σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και πολλοί συντοπίτες μας, μέλη του Αναπηρικού κινήματος.

»Μας χαροποίησε ιδιαιτέρως η συγκρότηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας και πολύ περισσότερο το γεγονός, ότι στην πρώτη συνάντηση μας δεν συζητήσαμε για όσα έχουν γίνει. Δεν είναι λίγα, αλλά δεν είναι όσα θέλαμε. Επικεντρωθήκαμε λοιπόν στη συνέχεια αυτής της συμμαχίας με τους εκπροσώπους του Αναπηρικού κινήματος της Στερεάς Ελλάδας, ώστε να εκπληρώσουμε μαζί όλα όσα οφείλουμε σε συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν κινητικά και άλλα προβλήματα.

»Το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 περιλαμβάνει χρηματοδοτήσεις ύψους 26,5 εκατ. ευρώ, για να καλύψουμε μέρος όσων οφείλουμε στους συμπολίτες μας με Αναπηρίες. Δική μας υποχρέωση είναι να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε σκληρά, ώστε να καθορίσουμε προτεραιότητες και να καταλήξουμε στις ιδανικές δράσεις και παρεμβάσεις, που θα διασφαλίσουν ότι θα βρεθούμε “όλοι μαζί και όλοι ίσοι” την επόμενη ημέρα».

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Στερεάς Ελλάδας Παναγιώτης Μαρκοστάμοςτόνισε: «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό για την άμεση πρόσκληση, προκειμένου να συζητήσουμε τα ζητήματα που αφορούν το Αναπηρικό κίνημα στην Στερεά Ελλάδα.

»Θεωρούμε ότι είναι σημαντική ευκαιρία η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του νέου ΕΣΠΑ για την υλοποίηση προγραμμάτων, που θα στοχεύουν στην εξάλειψη φαινομένων διακρίσεων και αποκλεισμού αφενός και αφετέρου στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και των οικογενειών τους στην Περιφέρειά μας».

Share...

nea

Next Post

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Π.Ε. Εύβοιας στο κέντρο της πόλης της Χαλκίδας  

Τε Αυγ 3 , 2022
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ευβοίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Π.Ε. Ευβοίας, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 και 31 Ιουλίου 2022,στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Χαλκίδας. Με τη συμμετοχή 24 επιχειρήσεων, του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του […]