«Η Κυβέρνηση οφείλει αμελλητί στην διερεύνηση παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη»

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας. 

Τόνισε εξ αρχής ότι η εδραίωση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής ειρήνης, αλλά και η οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, δεν μπορεί να νοηθεί, χωρίς ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Επεσήμανε ότι η καταγγελία προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επίθεση στο προσωπικό τηλέφωνο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με το εξελιγμένο λογισμικό Predator, είναι αποκαλυπτική.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι: 

  • ​Η χώρα δεν αντέχει τίποτε λιγότερο από την απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών και γι’ αυτό η διερεύνηση σε βάθος της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί αίτημα κάθε δημοκρατικού πολίτη. 
  • Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καλεί την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί επειγόντως και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την απαράδεκτη αυτή απόπειρα.
  • Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με αίτημα της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αθανάσιο Μπούρα ζητά την σύγκληση της Επιτροπής και να κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών.
  • Η συγκρότηση σώματος Δικαστικής Αστυνομίας δεν αποτελεί μόνο ένα διαχρονικό αίτημα, το οποίο, μάλιστα υποστηρίχθηκε από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά και μια αναγκαιότητα αντιμετώπισης της σημερινής πραγματικότητας στον χώρο της Δικαιοσύνης.
  • Ο χώρος της Δικαιοσύνης αδιαμφισβήτητα χρειάζεται το σώμα της Δικαστικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική υποβοήθηση του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών και για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αίσθημα ευθύνης, τάσσεται υπέρ του εγχειρήματος διατυπώνοντας ταυτόχρονα ενστάσεις για συγκεκριμένα ζητήματα αλλά και σχετικές προτάσεις.

Για να παρακολουθήσετε το βίντεο, πατήστε εδώ​

Share...

nea

Next Post

MYTILINEOS: ιστορικά υψηλές επιδόσεις κατά το 1ο εξάμηνο του 2022

Πε Ιούλ 28 , 2022
Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη και κύκλο εργασιών ανακοίνωσε η MYTILINEOS για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ η πρόβλεψη που διατυπώνει η εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφέρει ότι «οι τάσεις που καταγράφονται προϊδεάζουν για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στο σύνολο του έτους, λαμβάνοντας υπόψη πάντα το ρευστό οικονομικό περιβάλλον αλλά […]

Σας ενδιαφέρουν