Στον «αέρα» και η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, λόγω «φωτογραφικών» μετακινήσεων ιατρών, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη! 

Με Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Γιώτα Πούλου προς τον Υπουργό Υγείας και την οποία συνυπογράφουν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητάει από τον κ. Πλεύρη να σταματήσει “να αποδυναμώνει το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, μέσω μετακινήσεων ιατρών και να το στηρίξει με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού”.


Σε δήλωση της η κ. Πούλου τονίζει ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό. Συγκεκριμένα αναφέρει, τις δυσλειτουργίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από τις συνεχείς μετακινήσεις των νεφρολόγων στην Άμφισσα, τις ελλείψεις που δημιουργούνται από τις μετακινήσεις παιδιάτρων στη Λαμία, αλλά και τα συνεχιζόμενα κενά στις θέσεις των ακτινολόγων, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι τομογράφοι του Νοσοκομείου και οι ασθενείς να παραπέμπονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν επιλύει κανένα από τα προβλήματα αυτά, αλλά επιπλέον απαξιώνει τώρα και τη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Λιβαδειάς! 

Με απόφαση της 5ης ΥΠΕ, μία γενική χειρουργός, εκ των 5 γενικών χειρουργών του Νοσοκομείου, μετακινείται πλέον σε Νοσοκομείο της Αθήνας («Η Παμμακάριστος»). Το σχετικό αίτημα εκκρεμούσε από τον Νοέμβριο του 2021, και μολονότι είχε αρχικά απορριφθεί, τελικώς εγκρίθηκε. Η μετακίνηση αυτή που είναι καταρχάς τρίμηνη, είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε επ’ αόριστον, αφήνοντας μόνιμο κενό στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, αφού η ιατρός δεν παραιτείται για να προκηρυχθεί έστω η θέση και να προσληφθεί άλλος χειρουργός.    

Επιπλέον, η κυβέρνηση συνεχίζει την ομηρία των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη. Και ενώ η Οικονομοτεχνική μελέτη απέδειξε ότι είναι η πλέον συμφέρουσα για το δημόσιο, έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό ανάθεσης σε εργολάβους. Όμως και πάλι θα αναγκαστεί να δώσει νέα παράταση μέχρι τέλους του έτους, αφού οι διαγωνιστικές διαδικασίες δεν μπορούν να περαιωθούν νωρίτερα. Εκτός από το μείζον θέμα του δημόσιου συμφέροντος προκύπτει και το θέμα της ανάλγητης συμπεριφοράς της κυβέρνησης, απέναντι στους εργαζόμενους που στηρίζουν το ΕΣΥ στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας… 

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, και την οποία συνυπογράφουν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώ από τον κ. Πλεύρη να σταματήσει επιτέλους να αποδυναμώνει το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, μέσω μετακινήσεων ιατρών, και να το στηρίξει με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού!

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ:

https://docs.google.com/document/d/1RiIZIQiAkk9kd9FKRmwx-fXxIIiMOkMQ/edit?usp=sharing&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true

Share...

nea

Next Post

Ιταλία: Εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου

Πε Ιούλ 21 , 2022
Στις 25 Σεπτεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες στην Ιταλία, όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα υπέγραψε την απόφαση για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας. Ο Ιταλός πρόεδρος εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν προοπτικές για τη σύσταση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας», μέχρι το τέλος της […]

Σας ενδιαφέρουν