«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»; Αποκλεισμός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας από το Συμβούλιο Μεταθέσεων ενώ Αστυνομικά Τμήματα μένουν χωρίς προσωπικό! 

1 min read

Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, έφερε στη Βουλή τις Ανακοινώσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στις οποίες καταγγέλλουν “τις αυταρχικές πρακτικές που ακολουθεί η διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, κατά τις διαδικασίες μεταθέσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών, εμποδίζοντας ακόμη και την καθιερωμένη συμμετοχή του συνδικαλιστικού οργάνου σε αυτό”.
Η κ. Πούλου επισημαίνει ότι «μέχρι τώρα παρουσία των εκπροσώπων των Αστυνομικών στο Συμβούλιο Μεταθέσεων εξασφάλιζε συνθήκες διαφάνειας και αντικειμενικότητας, με έμφαση στα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια. Όμως, η διοίκηση, επιλέγει πλέον μία στάση που τορπιλίζει τη συναδελφική αλληλεγγύη, ενώ παράλληλα προκύπτουν ζητήματα και εξω-υπηρεσιακών παρεμβάσεων με κομματική σκοπιμότητα…
Αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων είναι Αστυνομικά Τμήματα σε περιοχές με έντονη παραβατικότητα να μένουν αποδυναμωμένα και απαξιωμένα, με πάνω από 60% κενά σε οργανικές θέσεις, όπως αυτά του Ορχομενού και της Θήβας, την υποστελέχωση των οποίων ανέδειξα με πρόσφατη Ερώτησή μου. Συγκεκριμένα, το Α.Τ. Ορχομενού δεν ενισχύθηκε με κανέναν επιπλέον Αστυνομικό από τις μεταθέσεις, ενώ το Α.Τ. Θήβας έμεινε με έναν λιγότερο!
Την ίδια στιγμή, η ανορθολογική κατανομή των μεταθέσεων λειτουργεί τιμωρητικά για κάποια στελέχη, που πρέπει να μετακινούνται ακόμη και 45 χιλιόμετρα ημερησίως από την κατοικία του προς την Υπηρεσία που υπηρετούν!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποθάλπει και πάλι πρακτικές εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων, αδιαφάνειας και αυταρχισμού, σε βάρος και του Αστυνομικού προσωπικού, αλλά και των τοπικών κοινωνιών!»

Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1VtN-EEzNPHzaphH7CXCu2MQwNXID0g2A/view?usp=sharing

Share...

Διαβάστε επίσης...