Προγραμματική σύμβαση για τη διευθέτηση και επέκταση του ΧΥΤΑ του Δήμου Λαμιέων

1 min read

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ» υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Την Προγραμματική συνυπέγραψε και ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος Α.Ε. με τον διακριτικό τίτλο «Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε».

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι ο συντονισμός των δράσεων και ο καταμερισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ των τριών συμβαλλόμενων φορέων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, προκηρυχθεί και υλοποιηθεί η Πράξη. Αναλυτικά:

  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει να καταβάλει προς τον «Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε» ποσό μέχρι 6.800.000 €, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
  • Ο «Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε» αναλαμβάνει να διενεργήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. & ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ».
  • Ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει να μεριμνά, μέσω των Τεχνικών Υπηρεσιών του, για την ορθή εξέλιξη του έργου, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη μελέτη.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συμπράττουμε με τον Δήμο Λαμιέων και τον ΦοΔΣΑ ΑΕ για την υλοποίηση έργου προϋπολογισμού 6,8 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος είναι η αύξηση της δυναμικότητας του ΧΥΤΑ Λαμίας, η επέκταση της ζωής του.

»Πρόκειται για έργο απολύτως αναγκαίο για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως είναι και τα άλλα 8 έργα δημιουργίας “Πράσινων Σημείων” και διαχείρισης βιοαποβλήτων, τα οποία εντάχθηκαν πρόσφατα σε χρηματοδοτικά προγράμματα και οδεύουν προς υλοποίηση».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε: «Μετά από μια μακρόχρονη και πολύπλοκη σειρά γεγονότων μπαίνουμε σήμερα στην τελική ευθεία οριστικής επίλυσης ενός ζητήματος που ταλαιπωρεί το Δήμο μας από το 2011. Ο τομέας της καθαριότητας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. 

»Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, ο ομιλών δια της επαγγελματικής ιδιότητάς του και μετά την εξουσιοδότηση των αρμοδίων οργάνων, ανέλαβε την ωρίμανση όλων των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να φτάσουμε σήμερα στη ευχάριστη θέση να περάσουμε στη φάση δημοπράτησης του έργου. Ένα έργο που αποτελεί το στάδιο μετάβασης προς την οριστική διευθέτηση της διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο μας, μετά την κατασκευή της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ. 

»Η μάχη για την καθαριότητα στην πόλη μας είναι δύσκολη, αλλά θα τα καταφέρουμε. Με σχέδιο, υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να αλλάξουμε προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης μας».

Share...

Διαβάστε επίσης...