Να σταματήσει τώρα η πρωτοφανής επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους εργαζόμενους της ΕΑΒ!      

1 min read

Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα, και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Χατζηδάκη, η βουλευτής Γιώτα Πούλου, έφερε άμεσα στη Βουλή τις Ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΣΕΕΑΒ), της ΓΣΕΕ και των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Θήβας και Επαρχίας Λιβαδειάς, για τις διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών της ΕΑΒ!  

Η κα Πούλου τόνισε    

Με μια κίνηση ακραίου αυταρχισμού, η διορισμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη διοίκηση της εταιρείας σέρνει στα δικαστήρια 5 μέλη του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων, και τους ζητά το εξοντωτικό ποσό των 532.336 ευρώ, μέσω κατάθεσης μήνυσης και αγωγής, μόνο και μόνο γιατί άσκησαν τη νόμιμη συνδικαλιστική δράση τους…        

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που εδώ και 3 χρόνια απαξιώνει συστηματικά την ΕΑΒ, μέσω της υποστελέχωσης, της επαναφοράς των εργολάβων, των απευθείας αναθέσεων, του αποκλεισμού από τις εξοπλιστικές συμφωνίες, και της κομματικής «άλωσης», πέρασε πλέον στο στάδιο εφαρμογής σχεδίου καταστολής του συνδικαλισμού και υπονόμευσης των εργατικών κατακτήσεων.  

Όμως, οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται! 

Ζητούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τερματίσει τον αντεργατικό της κατήφορο και να σταματήσει σήμερα κιόλας τις διώξεις σε βάρος τους!  

Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ: https://drive.google.com/file/d/1h4zoUD_48glWIYwECLH2rYFsr-vYI7LE/view?usp=sharing

Share...

Διαβάστε επίσης...