«Τρανή απόδειξη κακής νομοθέτησης το νομοσχέδιο Βορίδη. Η Κυβέρνηση να αποσύρει την διάταξη για την κατάργηση της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. και όχι απλά να αναστείλει την εφαρμογή της»

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου Υπουργείου Εσωτερικών. 

Εξ΄αρχής ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που ουδέποτε πίστεψε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό και την αντιμετώπισε και συνεχίζει να την αντιμετωπίζει ως «εργαλείο» για την ενίσχυση της κομματικής της επιρροής. Την βλέπει όχι ως βάθρο της Δημοκρατίας, αλλά ως «βραχίονα», για την «οικοδόμηση» ενός δικού της πελατειακού μηχανισμού.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανέφερε ότι: 

  • ​Η Κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο σκούπα, που ουδεμία σχέση έχει με τις αρχές της «καλής νομοθέτησης» που επί τρία χρόνια προσπαθεί να μας πείσει ότι υπηρετεί. 
  • Η πιο «εμβληματική» διάταξη του νομοσχεδίου είναι η ρύθμιση που επηρεάζει και περιορίζει τα δικαιώματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στα δημοτικά συμβούλια.  Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να «θωρακίσει» τις τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα για να υλοποιούνται μόνο οι αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, αλλά και να μην συζητούνται στα δημοτικά συμβούλια τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία.
  • Με μια φωτογραφική «τσεκουριά» για την ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. των Δήμων Λειβαδιάς, Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και Ορχομενού επιχείρησε να απαξιωθεί για μια ακόμα φορά ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμοδιοτήτων της, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων η οποία προβλέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις και από τον καταστατικό χάρτη της χώρας.
  • Ενώ υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων, η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τα αποτελέσματα διεκδικήσεων. Με μια κακογραφημένη νομοθετική διάταξη οδηγεί σην κατάργηση της ΔΕΠΟΔΑΛ Ανώνυμη Εταιρεία, οδηγώντας την σε συγχώνευση με άλλη εταιρεία. 
  • Αποτελεί εμπαιγμό η εξάμηνη αναστολή εφαρμογής της. Η απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης είναι μονόδρομος
  • Είναι εξαιρετικά επώδυνο για το ΠΑΣΟΚ, που έχει «χύσει αίμα» για την ίδρυση, εδραίωση και ανάπτυξη του θεσμού της αυτοδιοίκησης, να βλέπει τις ωμές παρεμβάσεις ΝΔ στην λειτουργία αυτού του  οικοδομήματος.
  • Στους «Νόμους» του Πλάτωνα υπάρχει μια εξαιρετική ρήση: «σε όποια πόλη ο νόμος υποτάσσεται και ακυρώνεται από τους άρχοντες, βλέπω πολύ γρήγορη την καταστροφή της». Ελπίζοντας ότι δεν θα δούμε την αρχή του τέλους μας, διαβεβαιώνουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να κρατήσει τη χώρα μακριά από το «γκρεμό», που οδηγείται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση, πατήστε εδώ. 

Share...

nea

Next Post

Η MYTILINEOS και το εθνικό ευρυζωνικό δίκτυο της Αυστραλίας συμφώνησαν για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αυστραλία με σύμβαση πώλησης ενέργειας

Πα Ιούλ 8 , 2022
Σε ειδική τελετή, παρουσία της Υπουργού Επικοινωνιών της Αυστραλίας, Michelle Rowland, η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) ανακοίνωσε την έναρξη της κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου Wyalong στην Νέα Νότια Ουαλία. Το έργο, μόλις ολοκληρωθεί, θα έχει συνολική ισχύ 75 MW και θα παρέχει καθαρή ενέργεια που θα προέρχεται από […]

Σας ενδιαφέρουν