Ταμειακό έλλειμμα στο Ε.Κ Λιβαδειάς

Την ύπαρξη ταμειακού ελλείμματος, στα οικονομικά του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, παραδέχεται η Διοίκηση του, με γραπτή ανακοίνωση.
Από τον λογιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε για την περίοδο 2013-2022, διαπιστώθηκε έλλειμμα 19.437,72 ευρώ με την ευθύνη να βαραίνει τον απερχόμενο ταμία.


Η ανακοίνωση του Ε.Κ
Η νέα Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, μετά την ανάδειξή της στις 19/4/2022, όρισε όπως προβλέπεται την παράδοση και παραλαβή του Ταμείου. Κατά την παραλαβή από τον απερχόμενο ταμία, ο οποίος κατείχε την συγκεκριμένη θέση για τρείς συνεχόμενες τριετίες, ήρθε στην επιφάνεια οικονομικό έλλειμμα.
Το ΔΣ του ΕΚΛ σε έκτακτη συνεδρίασή του -και ενώ καλέσαμε επανειλημμένα τον Ταμία να δώσει εξηγήσεις, χωρίς ανταπόκριση – αποφάσισε να διενεργήσει λογιστικό έλεγχο για την περίοδο 2013-2022 , ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής εικόνα της κατάστασης του ταμειακού ελλείμματος, για την οποία τόσο με βάση το νόμο όσο και με το καταστατικό του ΕΚ, την ευθύνη έχει ο εκάστοτε Ταμίας.
Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου αποδείχθηκε πως το έλλειμμα ήταν 19.437,72 € . Ο πρώην Ταμίας αποδέχτηκε το ποσό και κατέβαλε ήδη στο Ταμείο του ΕΚΛ το μεγαλύτερο μέρος του, ζητώντας μια μικρή χρονική διευκόλυνση για να καταβάλει το υπόλοιπο, η οποία και του δόθηκε.
Ως νέα Διοίκηση του ΕΚΛ δεσμευόμαστε ότι όπως στεκόμαστε μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αγώνα διεκδίκησης των εργαζομένων, έτσι διασφαλίζουμε με διαφάνεια τις εισφορές τους, που δίνονται ακριβώς για αυτό τον σκοπό.
Η νέα διοίκηση για να αποκλείσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί παρόμοιο ζήτημα στο μέλλον, αποφάσισε, σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ., ο νέος Ταμίας του ΕΚΛ να παρουσιάζει μαζί με την μηνιαία κίνηση του ταμείου και την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού για την ίδια περίοδο.

Share...

nea

Next Post

Εντάχθηκαν έργα αποκατάστασης υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 10.645.000 €

Τρ Ιούλ 5 , 2022
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εντάχθηκαν 5 σημαντικά έργα αποκατάστασης υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 10.645.000 € στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη. Συγκεκριμένα, μετά την πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με βάση και τα σχετικά αιτήματα των εμπλεκόμενων δήμων, εντάχθηκαν τα […]

Σας ενδιαφέρουν