Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γ.Γ.Π.Π.   το Σάββατο  02/7/2022, και ισχύει για την   Κυριακή 03/7/2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Χάρτης κατηγορίας Νο 4), για περιοχές  αρμοδιότητας Δήμων και Δασαρχείων της ΠΕ Βοιωτίας. 

  Η ΠΕ Βοιωτίας και η Πολιτική Προστασία με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά, έχει προβεί στην λήψη του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις ευπαθείς περιοχές και περιαστικά δάση του Νομού Βοιωτίας.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αποτροπή επικίνδυνων δραστηριοτήτων και πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια. . 

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές , αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

«Με χάρτη επικινδυνότητας 4 (πορτοκαλί) ξεκινά για το νομό μας ο μήνας Ιούλιος. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές μας υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση. 

Είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες της Βοιωτίας, σε κάθε δύσκολη στιγμή και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών  κατά την διάρκεια της αντιπυρικής  περιόδου. Παρακαλώ τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων και να αποφεύγουν επικίνδυνες δραστηριότητες τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον.   

Εύχομαι  να έχουμε όλοι ένα ήρεμο καλοκαίρι.δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά. 

Share...

nea

Next Post

 Εκτακτη σύγκληση συντοντιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Π.Ε.Β.

Κυ Ιούλ 3 , 2022
Έκτακτη Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας μετά από απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά,  για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού, κατηγορία 4, για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Βοιωτίας Αφορά λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.  Στην […]

Σας ενδιαφέρουν