«ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ»

Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει υιοθετήσει το έμβλημα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος για τα «100 χρόνια Εθνικής Μνήμης» από τη Μικρασιατική καταστροφή. Επίσης, ο ΔΟΑΠΠΕΧ, έχει επιμεληθεί και φιλοτεχνήσει σημαίες και ειδικές κατασκευές, με φωτογραφικό υλικό και αναφορές για τους πρόσφυγες του Δήμου Χαλκιδέων και του Ν. Εύβοιας (Αρτάκη, Αλάτσατα, Λάμψακος, Παντείχι, Προκόπι  κ.ά.), που έχουν τοποθετηθεί στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας, καθώς και στις Δημοτικές μας Κοινότητες. 

Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος, με αναφορά στις συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής, την έλευση των προσφύγων και την προσφορά τους στον τόπο μας, ο Δήμος Χαλκιδέων και  ΔΟΑΠΠΕΧ, με την υποστήριξη της Π.Στ.Ε και του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε έχουν προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων, κατά το καλοκαίρι και μέχρι το τέλος του έτους, οι οποίες ξεκινούν με τις τελετές για την έπαρση της σημαίας για τα «100 Εθνικής Μνήμης»στη Χαλκίδα και τις έδρες των Δημοτικών μας Κοινοτήτων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ι. Τελετές έπαρσης σημαίας για τα «100 Εθνικής Μνήμης» 

  • ΧΑΛΚΙΔΑ-Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 11:30,Δημαρχείο (παραλία Χαλκίδας)
    • Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας & Β. Σποράδων, Κ.κ. Χρυσοστόμου. 
  • Έπαρση της σημαίας που απεικονίζει το έμβλημα της  Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος για τα 100 χρόνια Εθνικής Μνήμης. 
  • Ρίψη δάφνινου στεφάνου στη θάλασσα. 
  • Ανάκρουση Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική 
  • Ν. ΑΡΤΑΚΗ-Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 19:30,Δημαρχείο Ν. Αρτάκης
  • Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΣ-Παρασκευή 1 Ιουλίου, ώρα 20:00,Κοινότητα Ν. Λαμψάκου
  • ΑΥΛΙΔΑ-Σάββατο 2 Ιουλίου, ώρα 11:00, Καλοχώρι-Παντείχι , Πλατεία «Κώττη»
Share...

nea

Next Post

Τα εμβόλια Covid-19 απέτρεψαν 20 εκατ. θανάτους παγκοσμίως, κατά το 1ο έτος χορήγησής τους

Πα Ιούν 24 , 2022
Τα εμβόλια κατά της Covid-19 έσωσαν περίπου 19,8 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κατά το πρώτο έτος του προγράμματος εμβολιασμού (Δεκέμβριος 2020-Δεκέμβριος 2021), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.          Οι περισσότεροι θάνατοι λόγω κορονοϊού εκτιμάται ότι αποτράπηκαν χάρη στα εμβόλια στις χώρες υψηλού και μεσαίου εισοδήματος (12,2 εκατομμύρια). ‘Αλλοι περίπου 600.000 […]

Σας ενδιαφέρουν