Τα ΕΛΤΑ αδιαφορούν για τα 5 χωριά του πρώην Δήμου Θίσβης

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την οποία ζητά εξηγήσεις για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα. Αποτέλεσμα να μένουν χωρίς τις υπηρεσίες τα 5 χωριά του τέως Δήμου Θίσβης, Ελλοπία, Ξηρονομής, Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια, οι παραλιακοί οικισμοί της περιοχής Σαράντι, Αγ. Νικόλαος,  Αλυκή  και η Βιομηχανική περιοχή Θίσβης.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι ο νομός Βοιωτίας συνεχίζει βιώνει τις δυσμενείς συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την υποβάθμιση των ΕΛ.ΤΑ., που αδυνατούν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, στερώντας πολύτιμες υπηρεσίες από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Τονίζεται  ότι  πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα του Δήμου Θηβαίων, το οποίο φέρεται να παύει την λειτουργία του, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.

Υπογραμμίζεται ότι το κατάστημα Δομβραίνας, εξυπηρετεί πολλές εκατοντάδες συνταξιούχους, που λαμβάνουν ταχυδρομικά τις συντάξεις τους στο σπίτι, εκατοντάδες πολίτες  που χρησιμοποιούν τα ΕΛ.ΤΑ. για να στείλουν και να λάβουν επιστολές,  δεδομένου μάλιστα ότι η περιοχή έχει σημαντικό αριθμό  ξενιτεμένων συμπατριωτών, ενώ πολίτες  χρησιμοποιούν τα ΕΛ.ΤΑ. για να στείλουν και να λάβουν αντικείμενα γρήγορα και φθηνά.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει σαφείς απαντήσεις:

  • ​Εάν έχουν ληφθεί υπόψη οι επιπτώσεις του επικείμενου κλεισίματος του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα και πώς εκδηλώνεται το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τους πολίτες, με την συγκεκριμένη πρακτική της.
  • Τι πληθυσμό και σε τι γεωγραφική έκταση (χιλιομετρική ακτίνα) καλείται να εξυπηρετήσει/καλύψει καθημερινά κάθε διανομέας των ΕΛ.ΤΑ. στον νομό Βοιωτίας μετά και το εν λόγω επικείμενο κλείσιμο. 
  • Να διευκρινιστεί με ποιόν τρόπο θα διασφαλιστεί,  ότι όλοι οι πολίτες της περιοχής που εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. στην Δομβραίνα του Δήμου Θηβαίων θα απολαμβάνουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες που δικαιούνται και αξίζουν, χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις. 

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, όντας αποκομμένη από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για την ανακούφισή τους, αλλά συνεχίζει να δυσχεραίνει περαιτέρω την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν, στερώντας τους πολύτιμες υπηρεσίες. 

Share...

nea

Next Post

«Ζητώ την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακτινολογικού τμήματος στο Γ.Ν. Λιβαδειάς»

Πε Ιούν 16 , 2022
Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική  παρέμβαση – αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν. Λιβαδειάς.  Με την αναφορά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προωθεί στον αρμόδιο Υπουργό τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. […]

Σας ενδιαφέρουν