Παράταση του προγράμματος χορήγησης ειδικού βοηθήματος σε ευάλωτα νοικοκυριά για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος

1 min read

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/52001/1821/24-05-2022, επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14-07-2020, που αφορά τη χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ειδικότερα, επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των προς εξέταση δικαιούχων και της προϋπόθεσης αποσύνδεσής τους από το δίκτυο και ορίζεται ότι πρέπει να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 30.06.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας .

Υπενθυμίζουμε ότι οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kprostasia@gmail.com ή στο sirouz@thiva.gr  .

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση από τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων (www.thiva.gr). Στην αίτηση αναφέρονται και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν.

Επίσης, μπορούν να καλούν για πληροφορίες στον πενταψήφιο αριθμό ενεργειακής αλληλεγγύης 15902

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τον ΔΕΔΔΗΕ απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου και διαμορφώνεται ως εξής:

  •  Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής.
  • Για συνολικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής.
  •  Για συνολικές οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής.
  • Για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.

Το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Share...

Διαβάστε επίσης...