Να ενισχύσει η κυβέρνηση τους ελαιοπαραγωγούς της Βοιωτίας και ολόκληρης της χώρας, από το πρόγραμμα των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ)! 

1 min read

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου, για τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, και συνυπογράφουν 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν να αποκατασταθεί η αδικία από τον αποκλεισμό των ελαιοπαραγωγών της Βοιωτίας και ολόκληρης της χώρας από το πρόγραμμα των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ)!

Η κα Πούλου τόνισε

Παρά το γεγονός ότι η ελαιοπαραγωγή στη Βοιωτία ήρθε αντιμέτωπη το 2021 με το φαινόμενο της πρωτοφανούς ακαρπίας, ενώ ο φετινός παγετός «έκαψε» μεγάλο αριθμό ελαιόδεντρων ακόμη και σε πεδινές περιοχές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί προκλητικά…

Ωστόσο, η καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου δεν ασφαλίζεται στον ΕΛΓΑ, αλλά αποζημιώνεται από τις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΚΟΕ). Επομένως, η μη ένταξη της ζημιάς στις ΚΟΕ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους ελαιοπαραγωγούς της Βοιωτίας, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανασύστασης του ελαιώνα, χωρίς την βοήθεια της Πολιτείας μέσω της αποζημίωσης…

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενταχθούν οι παραγωγοί αυτοί στα προγράμματα των ΚΟΕ, για να καταφέρουν να ανασυστήσουν τον ελαιώνα και να τον καταστήσουν ξανά παραγωγικό! 

Share...

Διαβάστε επίσης...