Συνάντηση Κτηνοτρόφων και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων Δυτικής Φθιώτιδας 

Την Παρασκευή 20 Μαϊου, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, έλαβε χώρα συνάντηση εκπροσώπων κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές της Δυτ. Φθιώτιδας με Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής. Ως γνωστόν, η Δυτ. Φθιώτιδα διαθέτει μεγάλης έκτασης βοσκοτόπους και σε αυτούς δραστηριοποιείται μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αγαστή συνύπαρξη των κτηνοτρόφων σε επιλέξιμους βοσκοτόπους της περιοχής και η ελαχιστοποίηση των ποροβλημάτων που ενδέχεται να παρουσιάζονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι Πρόεδροι, γνωρίζοντας καλύτερα τις χρήσεις γης στα όρια των τοπικών τους κοινοτήτων, οφείλουν να διευκολύνουν τους κτηνοτρόφους και να διασφαλίζουν την ύπαρξη αρμονικής συνεργασίας.

Η συνάντηση συντονίστηκε και διεξήχθη με την επίβλεψη της Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής -Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας κ. Αικατερίνης Καλαντζή, η οποία είχε και την πρωτοβουλία σύγκλησης των ενδιαφερομένων μερών στο κοινό τραπέζι. 

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο οποίος και φιλοξένησε την συνάντηση στην έδρα της Π.Ε. Φθιώτιδας καθώς και ο Δ/ντης της ΔΑΟΚ Φθιώτιδας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Με το πέρας των συζητήσεων και την υιοθέτηση κοινά αποδεκτών λύσεων από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής- Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας δήλωσε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ως Περιφέρεια, με την συνεργασία που έχουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους, κτηνοτρόφους και αιρετούς των τοπικών κοινωνιών, έχοντας την δυνατότητα να συζητούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που οφείλονται σε έλλειψη επικοινωνίας και να βοηθούμε στην διευθέτησή τους. Αυτή τη στιγμή, στα όρια κάθε τοπικής κοινότητας της Δυτ. Φθιώτιδας, η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων γνωρίζει τα όρια του βοσκοτόπου που τους αντιστοιχεί. Η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως έχουμε τονίσει και άλλες φορές, θέλει να στέκεται έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής”. 

Share...

nea

Next Post

Συνάντηση εργασίας Μουλκιώτη με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς

Τε Μάι 25 , 2022
Ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Δημήτρη Γέρο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Δημήτριο Ζαχαρόπουλο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο Παναγιώτη  Τσέλο, τον Γεν. Γραμματέα Γιώργο Βαρβαράκη, τον Ταμία Παντελή Τόλια και το μέλος Ταξιάρχη Μπούκιο. Κεντρικό θέμα […]

Σας ενδιαφέρουν