Μήνυμα Γιώργου Μουλκιώτη Για την Εργατική Πρωτομαγιά

1η Μάη 2022

Ημέρα μνήμης, σεβασμού και τιμής στους αγώνες και θυσίες της εργατικής τάξης, για αξιοπρεπή δουλειά, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ειρήνη.

Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο τιμούν και αντλούν έμπνευση από την συλλογική δράση και δύναμη, που οδήγησε στην επιτυχία καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Τα συλλογικά αιτήματα για αξιοπρεπή εργασία, ασφάλεια και σεβασμό της προσωπικότητας, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς διανύουμε τον τρίτο χρόνο της πανδημίας του κορωνοϊού, την επίταση της ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, ενώ  ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

Η νέα κρίση έχει αποκαλύψει σοβαρές ελλείψεις και ανισότητες. Έχει δείξει τις καταστροφικές συνέπειες όταν οι κυβερνήσεις περικόπτουν, ιδιωτικοποιούν ή παραμελούν τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ η σημασία των ισχυρών δημόσιων υπηρεσιών και η αξία των εργαζομένων «πρώτης γραμμής» δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη. Παράλληλα, οι συντηρητικές κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν την πανδημία ως «προπέτασμα καπνού» για την ανατροπή των εργασιακών και προσβολή ατομικών δικαιωμάτων.  

Σήμερα, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να μείνει πιστό στις καταβολές και τις αξίες του, προφυλάσσοντας τα κεκτημένα των εργαζομένων και συμβάλλοντας ενεργά για την αύξηση του εισοδήματος, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων. 

Βαδίζοντας τις επόμενες δεκαετίες σε αχαρτογράφητα νερά και   αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της νέας εποχής και της βιομηχανικής επανάστασης, πρέπει να είναι προετοιμασμένο να διαδραματίσει  ουσιαστικό και ζωτικό ρόλο στην προστασία των εργαζομένων σε αυτή τις προκλήσεις, θέτοντας δίκαιους, συγκροτημένους και ισχυρούς κανόνες για την εργασία του μέλλοντος. 

Καλή Πρωτομαγιά!

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Γιώτας Πούλου για την Εργατική Πρωτομαγιά!

Κυ Μάι 1 , 2022
Ημέρα τιμής που σηματοδοτεί, εδώ και 136 χρόνια, τους αγώνες των εργαζομένων για τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά πάνω απ’ όλα για το δικαίωμα σε μια καλύτερη, αξιοπρεπή ζωή, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη! Σήμερα, όμως, αντιμετωπίζουμε πολιτικές που δημιουργούν μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες, οικολογικές καταστροφές και πολέμους.  Η ακραία νεοφιλελεύθερη […]

Σας ενδιαφέρουν