Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, για την Εργατική Πρωτομαγιά

1η Μαΐου. Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες της εργατικής τάξης. Ημέρα των λουλουδιών και της άνοιξης.

Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία, διαχρονικό σύμβολο των διεκδικήσεων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές. 

Φέτος τη γιορτάζουμε υπό τη βαριά σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. Την 1η του Μάη στέλνουμε ηχηρό μήνυμα για αποκατάσταση της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ευημερία.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση. Και τώρα, η κοινωνία δοκιμάζεται εκ νέου από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, δίνοντας χαριστική βολή στους αδύναμους και συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη.

Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Δήμος Θηβαίων πασχίζει με τα μέσα που διαθέτει να βρίσκεται στο πλευρό των κοινωνικά ευάλωτων, στο πλευρό των εργαζομένων, που βιώνουν μεγάλη αβεβαιότητα και ανασφάλεια, στο πλευρό των επιχειρήσεων, που «γονατίζουν» υπό το βάρος των ανατιμήσεων.

Η κοινωνία μας πρέπει να παραμείνει ενωμένη και δυνατή. Όλοι μαζί, σαν μία γροθιά, θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Και θα συνεχίσουμε να πασχίζουμε για έναν κόσμο πιο δίκαιο, για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς βία και πολέμους. Για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς στερεότυπα, χωρίς διαχωρισμούς.

Καλή Πρωτομαγιά με υγεία σε όλους!

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά για την εργατική πρωτομαγιά

Κυ Μάι 1 , 2022
Η φετινή 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης στέλνει το μήνυμα της ειρήνης. Το μήνυμα του τέλους της βαρβαρότητας του πολέμου και της προσφυγιάς. Οφείλουμε όλοι να συμμετέχουμε στους  διαχρονικούς και αμείωτους αγώνες για την προστασία και την προάσπιση του ύψιστου δικαιώματος […]

Σας ενδιαφέρουν