Η προδοσία, η Σταύρωση και η πολυπόθητη Ανάσταση!

1 min read
της Σιδερη Κατερίνα

Το βαθύτερο νόημα των ημερών, εκείνο που πραγματικά θα φωλιάσει στις καρδιές μας και θα αποτελέσει εφαλτήριο για την πορεία μας στη ζωή, δεν είναι άλλο από την Αφύπνιση πλην της Συγχώρεσης και της  Αγάπης.

Προδοσία. Πολλές φορές έχουμε βιώσει την προδοσία στη ζωή μας και άλλες τόσες συνειδητά ή όχι την έχουμε προσφέρει. Προδίδουμε ανθρώπους, ιδανικά και αξίες προς χάρην υλικών αγαθών, χρημάτων, αυταπατών ή αδόκιμων σκοπών και βιώνουμε την προδοσία από εκείνους που εισέβαλλαν στη ζωή μας διεκδικώντας το ενδιαφέρον, την προσοχή και την αγάπη μας, από τους υποκριτές που καταπάτησαν τα πάντα, παρουσιαζόμενοι ως “Μεσσίες”, από ανθρώπους που στόχο τους είχαν να εισπράξουν χωρίς την παραμικρή προσφορά από μέρους τους, έως ότου στραγγίξουν κάθε κύτταρο μας.

Σταύρωση. Όπως ο Χριστός υπέμεινε τα πάνδεινα πάθη από τους ανθρώπους που αγαπούσε, δέχτηκε χωρίς σθεναρές αντιρρήσεις την τιμωρία που του προσέφεραν και βίωσε το μαρτύριο της Σταύρωσης που αναπόφευκτα γνώρισε ότι θα τον οδηγούσε στο θάνατο και προέβη στη συγχώρεση, έτσι και οι άνθρωποι κουβαλώντας το δικό τους Σταυρό, οδηγούνται πολλές φορές στη Σταύρωση χωρίς να είναι υπεύθυνοι και άξιοι να τιμωρηθούν, ως η μόνη σωτηρία. Χωρίς αναστολές, δέχονται στωικά την τιμωρία τους, οδηγούνται στη βασανιστική Σταύρωση που αρκετές φορές είναι λυτρωτική για την ψυχή τους, μιας το άψυχο σώμα δίνει την ευκαιρία στο πνεύμα να αναδυθεί και να κατακλύσει όσα δεν κατάφερε το ίδιο. 

Ανάσταση. Πάντα μετά τη φουρτούνα, την καταιγίδα, την αναστάτωση, έρχεται η γαλήνη, η νηνεμία, η αρμονία. Μετά το σκοτάδι, αναβλύζει το Φως. Μετά την ένταση εμφανίζεται η ψυχική ειρήνη και η αναταραχή, έχοντας υπομονή, θα δώσει τη θέση της στην πνευματική διαύγεια, αρκεί να θέλουμε να το δούμε, να θέλουμε να δεχτούμε την αλλαγή.

Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα των ημερών που αδημονεί να πλημμυρίσει τις καρδιές μας. Το παράδειγμα Του Χριστού πιο ζωντανό από κάθε άλλη φορά στις μέρες που βιώνουμε, έρχεται να μας αφυπνίσει, να μας ξυπνήσει από το λήθαργο που έχουμε υποπέσει και να μας προσφέρει μέσα από τα Πάθη Του, την Ανάσταση Του και τη συγχώρεση, το δρόμο της αλήθειας, της αγάπης, της επαγρύπνησης και της ελπίδας.

Φέτος, έχουμε την ευκαιρία ο καθένας από εμάς να αφήσει πίσω τον Γολγοθά του, να αναστηθεί από τα πάθη του, τις αναστολές του, τις υποταγές και τα δεσμά του και να οδηγηθούμε συνειδητά στην προσωπική Ανάσταση με ότι αυτό συνεπάγεται. Να οδηγηθούμε στη λύτρωση, στην αναγέννηση, στη συγχώρεση του πλησίον, στην απομάκρυνση απ’ το σκοταδισμό της ψυχής, στην απομάκρυνση από μίση, φθόνους, ζηλοφθονίες, κακεντρέχειες, ψέματα και αυταπάτες και να εισβάλλουμε δυναμικά στην Ανάσταση του πνεύματος και της ψυχής.

Μια ανάσταση που σηματοδοτεί στον επαναπατρισμό μας, στην ανιδιοτελή αγάπη, στις προσωπικές μας φιλοδοξίες και προτεραιότητες, στις αξίες εκείνες που μας επαναπροσδιορίζουν σε έναν πιο ανθρώπινο πλαίσιο, έναν πιο ανθρώπινο κόσμο.

Την ώρα που καμπάνες φωνάζουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης Του Θεανθρώπου, μη μείνετε άπραγοι και απλοί θεατές, μα γίνεται άγρυπνοι φρούροι. Ανοίξτε την καρδιά σας και δώστε το χώρο να φωλιάσει μέσα της η αγάπη, να ανθίσει η ευτυχία, η καλοσύνη και η ευεργεσία και μοιράστε τες απλόχερα σε όλα τον κόσμο που τις έχει πραγματικά ανάγκη.

Καλή προσωπική Ανάσταση σε όλους!

Share...

Διαβάστε επίσης...