Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα για Πάσχα

Οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας παραλληλίζουν με τα πιο έντονα συναισθήματα την κορύφωση του θείου δράματος και την προσδοκώμενη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως.

Την πορεία από το σκοτάδι της Σταύρωσης του Ιησού στο λυτρωτικό φως της Ανάστασης.

Η δύναμη αυτού του συμβολισμού αποτελούσε πάντα έναν δρόμο ελπίδας, πόσο μάλλον σήμερα που ζούμε μία πολεμική σύγκρουση στην Ευρώπη κατά την διάρκεια μιας βαθιάς υγειονομικής κρίσης με εκατομμύρια νεκρούς ανά τον κόσμο.

Κι αυτή η συνθήκη είναι που δημιουργεί επιτακτικότερα την αναγκαιότητα η ελπίδα να γεννηθεί για όλο τον κόσμο μέσα από το φως της αλληλεγγύης, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται, είτε χάνοντας τους οικείους τους εντός της πανδημίας, είτε απειλούμενοι από την μέγγενη της πολεμικής εισβολής.

Να επιλέξουμε όλοι την αναζήτηση του φωτός, με κάθε τίμημα.

Να υπομείνουμε την Σταύρωση, προσδοκώντας την Ανάσταση που πάντα ακολουθεί.

Και να συνδράμουμε στον προσωπικό αγώνα του διπλανού μας, με έμπρακτη αλληλεγγύη, ατομικά και συλλογικά.

Σας εύχομαι από καρδιάς Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη, προσωπική και κοινωνική Ευημερία.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Share...

nea

Next Post

Δήμος Θηβαίων: Σε κάθε σπίτι γεμάτο το πασχαλινό τραπέζι

Πε Απρ 21 , 2022
Και αυτό το Πάσχα, φροντίζουμε ώστε να μην λείψει τίποτε από κανένα πασχαλινό τραπέζι. Για 10η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θηβαίων, μέσω της Δομής Παροχής Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, μοίρασε τρόφιμα σε περίπου 350 οικογένειες. Οι διανομές τροφίμων ολοκληρώθηκαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, και κάλυψαν όλο τον καλλικρατικό Δήμο […]

Σας ενδιαφέρουν