ΣΥΝ-Απάντημα με Βοιωτούς Συγγραφείς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση των συγγραφέων 

  • Άννας Νικολάου, με αφορμή το βιβλίο της «Το μαγικό ταξίδι του Νικόλα στην Αρχαία Αθήνα» (εκδ. Πηγή, 2021. Το βιβλίο παρουσιάζει ο Γιάννης Σ. Γκανάσος.
  • Πάρι Βαρβαρούση, με αφορμή το βιβλίο του «Η Διονυσιακή κρήνη Κισσούσα και η Ομηρική Ωκαλέα» (εκδ. Παπαζήση, 2021). Το βιβλίο παρουσιάζει ο Ιωάννης Πέππας.

στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΙΩΤΟΥΣ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στις 8 μμ. 

Συντονίζει ο Λεωνίδας Διαμαντής, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα γίνει μέσω Zoom (https://bit.ly/3nDZmK2).

Παράλληλα θα μεταδοθεί και με live streaming στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης (https://www.facebook.com/levadia.library).

Πληροφορίες: στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, στα τηλ. 2261089977 (Λ. Διαμαντής) & 22610.89979 (Κ. Κεράστα), και στο email vivlivad@gmail.com.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου

“Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:

ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1971 και κατάγεται από τη Σφάκα Φθιώτιδος. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεβαδείας και είναι μέλος του Δ. Σ. του Πιστωτικού Συνεταιρισμού Βοιωτίας. Είναι επίσης μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών. Αρθρογραφεί σε τοπικές εφημερίδες και έχει συγγράψει τα έργα τοπικού ενδιαφέροντος “Οι γιορτές της Αρχαίας Βοιωτίας” και “Η Βοιωτία του Πλουτάρχου”. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Μορφωτικού Συλλόγου έχει εκδώσει τις μελέτες: “Λαογραφικό Μουσείο”, “10 Πνευματικές Φυσιογνωμίες της Λιβαδειάς”και “Βοιωτοί Αθάνατοι Ήρωες”, καθώς και τετράδια λαογραφικού, ιστορικού, αρχαιογνωστικού περιεχομένου. Το 2021 εξέδωσε την εφηβική νουβέλα “Το μαγικό ταξίδι του Νικόλα στην αρχαία Αθήνα” από τις εκδόσεις “Πηγή”.

ΠΑΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗΣΣπούδασε πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες, ιστορία νοτιοανατολικής Ευρώπης και μαθηματικά. Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μονάχου.

Διορίστηκε το 1981 λέκτωρ στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη συνέχεια επιμελητής και κατόπιν επ. καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο τη θεωρία διεθνών σχέσεων και την εξωτερική πολιτική. Υπήρξε επανειλημμένα επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Είναι ιδρυτικό μέλος πολλών εταιρειών και συμμετείχε με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Συνέγραψε αρκετά βιβλία και άρθρα ιδιαίτερα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ερευνητικά με θέματα αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με έμφαση στο χώρο της προϊστορικής και κλασικής Βοιωτίας. Τις ελληνικές εκδόσεις του προλογίζουν οι έφοροι αρχαιοτήτων Βασίλης Αραβαντινός και Αλεξάνδρα Χαραμή, καθώς και ο ακαδημαϊκός Bασίλειος Πετράκος, Γενικός Γραμματέας της εν Aθήναις Aρχαιολογικής Eταιρείας.

Μεταξύ των βιβλίων που έχει εκδόσει  είναι  τα ΟΓΧΗΣΤΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ΣΕΪΝΤΙ-ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ, Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ. Τελευταία έκδοση είναι το βιβλίο Η ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΚΡΗΝΗ ΚΙΣΣΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΩΚΑΛΕΑ.

Share...

nea

Next Post

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης U17 ανδρών και γυναικών στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς

Τρ Απρ 12 , 2022
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς το χρονικό διάστημα 9-10 Απριλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Badminton στις κατηγορίες U17 Ανδρών – Γυναικών. Ένα διήμερο γεμάτο συγκινήσεις με 267 αγώνες την πρώτη ημέρα στους οποίους συμμετείχαν 184 αθλητές προσπαθώντας να προκριθούν στην 8άδα και 59 αγώνες την δεύτερη ημέρα στα […]

Σας ενδιαφέρουν