
Πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό 1-0, ο Λεβαδειακός επικράτησε της Επισκοπής, σε αγώνα για την 28η αγωνιστική της αγωνιστικής της Super League 2, που διεξήχθηκε στη Λιβαδειά και αποσπάστηκε ακόμα περισσότερο στην κορυφή του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος, έχοντας αφήσει στην δεύτερη θέση τα Χανιά και την Καλλιθέα με οκτώ βαθμούς διαφορά.
Μία διαφορά που δίνει άλλον αέρα στην ομάδα της Λιβαδειάς στο μίνι μαραθώνιο που ακολουθεί με αγώνες Τετάρτη – Κυριακή.
Χθες η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη έφτασε στο «τρίποντο» χάρη στο γκολ που σημείωσε με σουτ ο Γκάμπριελ Μπαρμπόσα στο 35ο λεπτό.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός αν και είχε κόντρα τον αέρα, είχε την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αν ο Πολέττο, δεν “κλωτσούσε” τις ευκαιρίες.

Φάσεις και γκολ
Στο 2’ κόρνερ του Χάμμοντ από αριστερά, ο Μπαχανάκ πήρε την κεφαλιά για να καταλήξει στα χέρια του Καλογεράκη.
Στο 11’ ο Πολέττο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ, με τον Καλογεράκη να μπλοκάρει.
Στο 12΄ο Βήχος βρήκε έξοχα τον Πολέττο, που μέσα από την περιοχή, έδωσε έτοιμο τέρμα, αστον Μουτίνιο που από την καρδιά της άμυνας και με εξουδετερωμένο τον γκολκήπερ πλάσσαρε, με τον Γκονζάλβες να σώσει πάνω στην γραμμή του τέρματος.
Στο 20’ μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό να ανοίξει το σκορ, όταν σε αντεπίθεση ο Πολέττο πήρε την μπάλα κάτω από την μεσαία γραμμή , μπήκε στην περιοχή και απέναντι από τον Καλογεράκη, πλάσσαρε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Στο 30΄ο Κωνσταντινίδης τροδοδότησε τον Νίλι που από δεξιά, γύρισε προς το πέναλτι, με τον Πολέττο αν και μόνος να μην κάνει καλό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι στο 31’ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην εστία του Μάρκοβιτς με τον Εμπόι να σουτάρει έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι προσπάθειες των παικτών του Γιάννη Ταουσιάνη, καρποφόρησαν στο 35’ όταν ο Πολέττο κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά, κέρδισε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μπαρμπόσα που πλάσσαρε για το 1-0.
Στο 39’ ο Μπαρμπόσα έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα του, αλλά και της ομάδας του, όμως το διαγώνιο πλασσέ του πέρασε λίγο άουτ.

Ο επιθετικός μονόλογος για τον Λεβαδειακό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο,
Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη στο 48΄όταν σε γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, από τους Βήχο, Νίλι, Πολέττο, ο τελευταίος πλάσσαρε μέσα από την περιοχή άουττ.
Στο 53’ η Επισκοπή απάντησε στην ευκαιρία του Λεβαδειακού με τον Σκόνδρα να σουτάρει έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς.
Στο 70’ κόρνερ του Βήχου από δεξιά, ο Πολέττο γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, κεφαλιά του Λιάγκα, η μπάλα στρώθηκε στον Βρακά που σούταρε με τον Καλογεράκη να μπλοκάρει.
Στο 71’ κόρνερ του Πολέττο από αριστερά, πλασσέ του Κωνσταντινίδη, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ανδρικόπουλος.
Στο 78’ και στο 79’ εξαιρετικά κόρνερ του Βήχου ανάγκασαν τον Καλογεράκη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 85’ σουτ του Βρακά μέσα από στην περιοχή σε σώμα αμυνόμενου και κόρνερ.
Κίτρινες: 16’ Μπαχανάκ, 29’ Εμπόι, 35’ Γκονζάλβες, 51’ Πολέττο, 83’ Κουκουλης, 91’ Πολυχρόνης
Καλή η διαιτησία των Περράκη Κ. (Αθηνών), Κολλιάκου Κ. (Αθηνών), Βεργέτη Αγγ. (Αργολίδας)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς, Βήχος, Τζημόπουλος, Μπαχανάκ (60’ Λιάγκας), Κωνσταντινίδης, Μουτίνιο (60’ Βρακάς), Χάμμοντ, Νίλι, Πολέττο, Μπαρμπόσα (62’ Δούμτσιος), Συμελίδης (81’ Κονέ)
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Καλογεράκης, Ανδρικόπουλος, Τασιουλής, Γκονζάλβες, Νοικοκυράκης (61’ Σουμπασάκης), Τσαβός, Σκόνδρας, Καραγιάννης (46’ Κουκούλης), Πολυχρόνης, Εμπόι (72’ Τριντάντε), Σταθόπουλος (67’ Νταρζίσιο)