Παπαθωμά διαψεύδει Τσελέντη

1 min read

Σε γραπτή δήλωση διάψευσης των όσων υποστήριξε, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δ/ντης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, προχώρησε το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά.

O καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, υποστήριξε ότι είχε ζητηθεί από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η τοποθέτηση τριών επιπλέον σεισμογράφων στην περιοχή, όμως αυτή δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα.

H δήλωση από το γραφείο Παπαθωμά στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με αφορμή τη νέα σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη Θήβα, αλλά και τη σχετική ανάρτηση του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκη Τσελέντη, ότι έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αίτημα τοποθέτησης τριών επιπλέον σεισμογράφων στην περιοχή, αναφέρουμε τα εξής: 

  • Ουδέποτε η Π.Ε. Βοιωτίας δέχθηκε σχετικό αίτημα ή επιστολή προτροπής από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, για την χρηματοδότηση του έργου τοποθέτησης τριών σεισμογράφων στην περιοχή της Θήβας. 
  • Άμεσα επικοινωνήσαμε για το θέμα τηλεφωνικά με τον κ. Τσελέντη, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, προς αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, θεσμικά, αναφέρεται στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και όχι στο Ινστιτούτο για ζητήματα αντισεισμικής προστασίας.
  • Ερευνητικά προγράμματα σεισμικής θωράκισης και επιστημονικές αποστολές θεσπισμένων οργάνων της Πολιτείας, αποτελούν αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με επικουρικό το ρόλο της αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού.
  • Σύμφωνα με ενημέρωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τη χρηματοδότηση προγράμματος τοποθέτησης 30 επιπλέον σεισμογράφων σε όλη τη χώρα με συνολικό προϋπολογισμό τα 700.000 ευρώ. 

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας συνεργαζόμαστε προς όφελος των συμπολιτών μας με όλους τους αρμόδιους φορείς και συμβάλλουμε καταλυτικά με τις παρεμβάσεις μας όταν και εφόσον μας ζητηθεί.

Για την τελευταία έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας είναι καθησυχαστική και συστήνει στους πολίτες ψυχραιμία.

Share...

Διαβάστε επίσης...