Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου αναπτυξιακού οργανισμού: “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ”

Φ. ΣΠΑΝΟΣ: «Το “παιδί” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γεννιέται υγιές και δυνατό!»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, την πρώτη συνεδρίασή του Διοικητικού  Συμβουλίου  του νέου αναπτυξιακού οργανισμού με την επωνυμία: “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λεωφ. Καλυβίων 2 – Λαμία) και το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με ονομαστική ψηφοφορία και κατόπιν εισήγησης του προεδρεύοντος Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, ως εξής:

  • Πρόεδρος: Φάνης Σπανός.
  • Αντιπρόεδρος: Νίκος Σουλιώτης.
  • Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννης Περλεπές.
  • Μέλη: Αλέκος Στάïκος και Γιάννης Σαλταγιάννης (εκτελεστικά μέλη) και Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Απόστολος Γκλέτσος, Γεώργιος Σκούρας, Κατερίνα Μπατζελή (μη εκτελεστικά μέλη).

 Η θητεία των ανωτέρω μελών του Δ.Σ έχει ορισθεί να διαρκέσει  μέχρι την  31.03.2024, με βάση το καταστατικό του αναπτυξιακού οργανισμού.

Ακολούθως, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν θέματα, όπως οι αρμοδιότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου, η σύναψη συνεργασίας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η ομάδα δράσης για την απόκριση της λειτουργίας της εταιρείας στις απαιτήσεις της νομοθεσίας περί δημοσίων δαπανών.

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ” είναι ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το νέο “παιδί” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης “βγαίνει από το μαιευτήριο” και δουλεύουμε ώστε να είναι “υγιές” και “δυνατό”!

»Καλωσορίζουμε στη θέση του Αντιπροέδρου τον Νίκο Σουλιώτη, ως εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, τον – γνωστό από την επαγγελματική και αυτοδιοικητική του πορεία – Γιάννη Περλεπέ.

»Μαζί, στοχεύουμε με πολλή δουλειά να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό, ο οποίος θα λειτουργεί ως ταχύς και αποτελεσματικός βραχίονας, για την υλοποίηση των σκοπών του α’ και του β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο. Καλή μας αρχή!»

Ακολούθως, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ”. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, σε μια εποχή που υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, αλλά δεν έχουμε τρόπο να απορροφήσουμε κονδύλια. 

»Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εκλογή μου στην ιδιαίτερα τιμητική θέση του Αντιπροέδρου. Εκλογή, που αποτελεί ακόμη μια ένδειξη συμπόρευσης του α΄και β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης. Είμαι βέβαιος, ότι τα αποτελέσματα που περιμένουν οι Δήμοι και εν τέλει οι δημότες μας, θα είναι ορατά πολύ σύντομα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Περλεπές δήλωσε: «Είναι μεγάλη η τιμή, αλλά και η ευθύνη που αναλαμβάνω μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και την εκλογή μου, από το Διοικητικό Συμβούλιο, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ”.

»Δεσμεύομαι για την αποτελεσματική λειτουργία του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο οποίος είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Στερεάς Ελλάδας. Η “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ” είναι πλέον στην υπηρεσία της Περιφέρειας, αλλά και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Θα παρέχει επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη με μετρήσιμα αποτελέσματα».

Share...

nea

Next Post

Επίσκεψη μαθητών από τέσσερις χώρες στη Θήβα μέσω του προγράμματος Erasmus+

Δε Μαρ 28 , 2022
Θερμό καλωσόρισμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία ξένων χωρών επεφύλασσε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί από Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία και Βόρεια Μακεδονία επισκέπτονται αυτήν την εβδομάδα την πόλη μας και φιλοξενούνται από το Επαγγελματικό Λύκειο Θήβας, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus+»  και ειδικότερα της […]

Σας ενδιαφέρουν