Κάλεσμα στην απεργία της 6ης Απριλίου

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στο τσάκισμα του εισοδήματός μας και υπέρ των συλλογικών συμβάσεων, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας!

Συναδέλφισσες/οι,

Οι ανατιμήσεις ρεκόρ σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης είναι πια καθημερινό φαινόμενο, ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας που θα συμπαρασύρει το ρεύμα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα βασικά αγαθά, το ψωμί και το σιτάρι

Σήμερα, στον 21ο αιώνα με τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα που θα μπορούσαν να την απογειώσουν την ποιότητα της ζωής μας, βλέπουμε συνεχώς να υποβαθμίζεται και να κινδυνεύει για να αυξάνεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ξαναγυρνάμε σε εποχές όπου τα καιρικά φαινόμενα απειλούν όχι μόνο το βίος μας αλλά και την ίδια την ζωή μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο η πρόβλεψη για χιόνια, βροχή ή αυξημένες θερμοκρασίες να προκαλούν αγωνία και φόβο!!

Δίνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για να εξοπλιστούμε και να είμαστε ασφαλείς απέναντι στην αστική τάξη της Τουρκίας, που ανήκει στην ίδια συμμαχία, ενώ αντίθετα δύο χρόνια τώρα δε γίνονται οι παραμικρές δαπάνες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στις συγκοινωνίες και σε τόσους ακόμη τομείς που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα. 

Φτάνει πια!!

Απαντάμε σε όλους αυτούς που μας προτρέπουν να «συναισθανθούμε την κατάσταση» και να βάλουμε στον πάγο τις διεκδικήσεις μας, ότι σε αυτές τις «εξαιρετικές συνθήκες» θα μας βρουν σε θέση μάχης! Ακριβώς γιατί στη ζωή και στο εισόδημα μας είναι συνεχώς σε εξέλιξη το ένα χτύπημα πίσω από το άλλο!

Ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι όχι απλά δεν υπολογίζουν τις ζωές των εργαζόμενων, των λαών αλλά αντίθετα μπροστά στους ανταγωνισμούς των μεγάλων μονοπωλίων, των κρατών και κυβερνήσεων τους για το μοίρασμα των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών και τους δρόμους διανομής τους, οι λαοί καλούμαστε να πληρώσουμε το μάρμαρο!  

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ παριστάνουν τους σωτήρες στις δικές μας πλάτες, την ίδια στιγμή που έχουν αιματοκυλήσει κάθε γωνιά της γης, όπως κάνει ακριβώς και η Ρωσία τώρα. Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Σερβία, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, πρωταγωνιστεί και εμπλέκει την χώρα μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς.

ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΗΣΤΩΝ-Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Σε αυτές τις συνθήκες γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων! Δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζούμε. Δεν είναι λύση η αναμονή μήπως κάποια άλλη κυβέρνηση μας «χτυπήσει» λιγότερο. Δεν είναι λύση ο ατομικός δρόμος. Δεν είναι δεδομένο η ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, να πληρώνουμε για την υγεία μας, για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Έχουμε την δύναμη, όχι απλά να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση που αφορά όλες τις πτυχές της ζωής μας αλλά να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα. Να δούμε τη ζωή μας αλλιώς, όχι ατομικά, όχι με φόβο και ηττοπάθεια, αλλά με την αισιοδοξία και την πίστη που μας δίνει ο συλλογικός αγώνας!

Διεκδικούμε άμεσα:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους. 
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.  Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. 

Απαιτούμε:

 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
 • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας.  

Το σωματείο μας σας καλεί στη σύσκεψη που θα γίνει Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο. 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ Τετάρτη 6 Απρίλη και ώρα 10:30 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. 

Share...

nea

Next Post

Παράταση λειτουργίας του Χ.Κ Παρνασσού ζητάει ο Γ. Σταθάς

Πε Μαρ 31 , 2022
Την παράταση λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ζητάει ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, το Γ.Γ του πρωθυπουργού Γ. Δημητριάδη και το Δ.Σ της ΕΤΑΔ.  Στην επιστολή του ο κ. Σταθάς αναφέρει τους λόγους που αιτείται την παράταση της λειτουργίας του Χ.Κ:  […]

Σας ενδιαφέρουν