Γιατί μόνο η πλευρά της ειρήνης είναι η «σωστή πλευρά της ιστορίας»!

1 min read

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με θέμα την ενημέρωση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με  «τον συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό αφίξεων εκτοπισθέντων ατόμων από την Ουκρανία προς τη χώρα μας», η βουλευτής Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου επεσήμανε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μάς θυμίζει ότι και μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην ευρωπαϊκή «γειτονιά» μας, μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια νέα προσφυγική κρίση… 

Και συνέχισε λέγοντας

Η θέση της χώρας μας πρέπει να βρίσκεται στην πλευρά της ξεκάθαρης καταδίκης των εισβολέων, στην πλευρά της ειρήνης, αλλά και της αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες, χωρίς ψευδεπίγραφους και πλαστούς διαχωρισμούς, ανάλογα με την καταγωγή ή τη θρησκεία. 

Οι επιτυχημένες πολιτικές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από μια άλλη συγκυρία, πολύ πιο δύσκολη από τη σημερινή, δείχνουν το δρόμο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αντί να στέλνει τους πρόσφυγες από την Ουκρανία στο Κλειδί Σερρών, σε μια δομή που μοιάζει μάλλον με στρατόπεδο συγκέντρωσης, πρέπει να χρησιμοποιήσει το έτοιμο δίκτυο του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ, να απευθυνθεί στην Αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες που έχουν δείξει αντανακλαστικά αλληλεγγύης. Αντίθετα, η κυβέρνηση το απαξίωσε και το καταργεί μέχρι το τέλος του 2022! 

Απαιτούνται λύσεις συμπεριληπτικές και αποτελεσματικές  για τη στέγαση των προσφύγων, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και την πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση! 

Share...

Διαβάστε επίσης...