Συνάντηση του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων με τον γενικό γραμματέα ενωσιακών πόρων και υποδομών

Συνάντηση, στα γραφεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ /ΥΠΑΑΤ, με τον Γενικό Γραμματέα κο Παπαγιαννίδη Δημήτριο, είχε ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Γεώργιος Ντασιώτης.

     Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των επικείμενων προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2022 και ιδιαίτερα τονίσθηκε η έμφαση που δίνει ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων, για τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Βιολογική Γεωργία. 

     Επίσης τονίσθηκε το επιτακτικό πρόβλημα ΑΡΔΕΥΣΗΣ που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες του Δήμου μας, σιτηρά, καλαμπόκι, αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες, κηπευτικά μηδική και άλλα κτηνοτροφικά φυτά, από την έλλειψη αρδευτικών δικτύων. 

     Ο Δήμαρχος ΖΗΤΗΣΕ την ΕΓΚΡΙΣΗ των προτάσεων του δήμου για την κατασκευή και συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, δεδομένου ότι λόγω του αγροτικού χαρακτήρα του Δήμου οι ανάγκες είναι τεράστιες .

     Συζητήθηκε, επίσης, ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως ΝΕΑ δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς και ΜΕΣΑΙΑ, έως 2,2 εκατ. €, ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΆ έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς νερού, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023-2027.

     Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση δήλωσε: “” Επισκέφτηκα τον Γενικό Γραμματέα, κο Παπαγιαννίδη, με τον οποίο συζητήσαμε αρκετά πράγματα που ενδιαφέρουν το Δήμο μας και καταλήξαμε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε. 

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε προσκλήσεις χρηματοδότησης του ΥΠΑΑΤ, τόσο στην Αγροτική Οδοποιία, όσο και στα συλλογικά αρδευτικά δίκτυα. 

Ευχαριστώ τον κο Γενικό για την πραγματικά χρήσιμη συνάντηση που κάναμε, η οποία θα αποφέρει σύντομα σημαντικά αποτελέσματα για τους αγρότες μας””

Share...

nea

Next Post

Περιοδεία Χαρδαλιά στη Στερεά και επίσκεψη στο ΚΕΠΒ Θήβας

Τρ Μαρ 8 , 2022
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιόδευσε σήμερα, Τρίτη 8 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας  Νίκος Χαρδαλιάς όπου επισκέφθηκε Διευθύνσεις, Σχολές, Κέντρα Εκπαίδευσης και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε κατά σειρά τη Διεύθυνση Πεζικού και τη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, τον Επίγειο Σταθμό Δορυφορικών Επικοινωνιών στην Αταλάντη και […]

Σας ενδιαφέρουν