Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση έργου στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας. 

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η εκτέλεση έργου προϋπολογισμού 95.000 €, με τίτλο: «Κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικών εργασιών στο εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας».

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση των εργασιών που απαιτούνται για την κατασκευή νέας περίφραξης του προαύλιου χώρου, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και των θυρών, τη διάστρωση πλακιδίων δαπέδου στο διδακτήριο και την τοποθέτηση καθιστικών με πλάτη.

Η εκτέλεση του έργου εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με την οποία τροποποιήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2021, προκειμένου να ενταχθεί το έργο, να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Εκκλησιαστική Εκπαίδευση στη Φθιώτιδα έχει ήδη συμπληρώσει έναν αιώνα ύπαρξης και προσφοράς στη Θρησκεία και την Παιδεία. Απόφοιτος της 100χρονης Σχολής είναι ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ενώ μαθητής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας έφτασε στην τελική φάση της Οικονομικής Ολυμπιάδας το 2021.

»Θεωρήσαμε χρέος μας, αλλά και μεγάλη μας τιμή να συμβάλλουμε στην κάλυψη αναγκών της εξαιρετικής Σχολής και με πολύ χαρά ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της Μητρόπολης Φθιώτιδος και αναλάβαμε τη χρηματοδότηση του έργου. Ευχαριστώ πολύ τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και για αυτήν μας την ευκαιρία συνεργασίας».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών δήλωσε: «Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Έχει πλούσια ιστορία, αλλά θέλουμε κάθε τι να λειτουργεί για το μέλλον και όχι μόνο με τη δόξα του παρελθόντος. Και για να έχει ένα σχολείο μέλλον, χρειάζεται υποδομές και την έμπρακτη στήριξη όλων. Της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των θεσμών.

»Αυτό το έργο, πέρα από την προφανή αναγκαιότητά του για την ασφάλεια των παιδιών, αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για τα παιδιά μας. Γιατί, τα σχολεία δεν είναι ούτε οι τοίχοι, ούτε οι αυλές, ούτε οι καρέκλες. Τα σχολεία είναι τα παιδιά μας, είναι τα πρόσωπά τους και ότι γίνεται έχει ως στόχο να καλλιεργούν την προσωπικότητα και τα χαρίσματά τους, ώστε να μην βγουν απλώς στην αγορά εργασίας, αλλά να βγουν στην κοινωνία, να την ανεβάσουν και να την καθορίσουν. Για αυτό το λόγο, πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο και ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και κάθε πολίτη που στηρίζει το Εκκλησιαστικό μας Σχολείο».

Share...

nea

Next Post

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η έμφυλη βία δεν είναι παιχνίδι

Τρ Μαρ 8 , 2022
Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα υπενθύμισης  των αγώνων  των γυναικών, προκειμένου να διεκδικήσουν και νακατακτήσουν τα δικαιώματά τους. «Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της ισότητας των φύλων, δεν έχουμε φθάσειακόμη στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  Στις κοινωνίες του 21ου αιώνα, δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να αποτινάξουμε ταστερεότυτα που παρελθόντος, να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές και εργασιακές ανισότητες. Η σημερινή ημέραείναι αφιερωμένη σε εκείνες τις γυναίκες που με τους αγώνες και τα επιτεύγματά τους άλλαξαν τη ροή της Ιστορίας. Αλλά και στις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, σε εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε νασώσουμε», ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ημέρα υπενθύμισης των  διαχρονικών αγώνων των γυναικών για απόκτησηβασικών δικαιωμάτων, υπό τη σκιά της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, των πολεμικών συγκρούσεων και τωνγυναικοκτονιών  που συντελούνται στη χώρα μας και στον κόσμο, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης ΓυναικώνΘυμάτων Βίας, σε συνεργασία με αθλητικούς ομίλους και συλλόγους της πόλης, «σκοράρουν» για την Ισότητα των Φύλων: Προπονητές, παίκτριες και παίκτες  αθλητικών συλλόγων και  ομίλων  της πόλης (ΕΣ ΚΑΔΜΟΥ, ΑΟ ΘΗΒΑ, ΑΟΥΠΑΤΟΥ, ΦΕΟΘ)  φωτογραφίζονται με μηνύματα για την Ισότητα των Φύλων και την έμφυλη βία κατά των γυναικών, επιχειρώντας την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται συνεχώς, είναι αναγκαία η διασφάλιση του αγώνα για την εξάλειψη των έμφυλωνστερεοτύπων, της έμφυλης βίας και της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, προϋποθέσεις  μιας δημοκρατικήςκοινωνίας. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων αποτελεί μέρος  του  ολοκληρωμένου δικτύουΔομών πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών της  ΓΓΔΟΠΙΦ (Γραμμή SOS15900, Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας)και εποπτεύεται επιστημονικά από το ΚΕΘΙ. Στελεχώνεται απόεξειδικευμένο προσωπικό, οι συμβουλευτικές  υπηρεσίες (ψυχοκοινωνικής ,νομικής και εργασιακής στήριξης) τουπαρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και διέπονται από τους κανόνες του απορρήτου.  *Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων συγχρηματοδοτείται στοπλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με κωδικό MIS: 50093 Email Share...  

Σας ενδιαφέρουν