Νέο καιρικό φαινόμενο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»

Ένα νέο καιρικό φαινόμενο προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία με το όνομα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή, ο κατά τόπους ισχυρός παγετός και οι χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές  και της ανατολικής Ελλάδας την Πέμπτη 10/03/2022

Η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας, η Πολιτική Προστασία και όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

 « Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτό το καιρικό φαινόμενο το οποίο θα μας επηρεάσει τις επόμενες μέρες. Τόσο η Πολιτική μας Προστασία όσο και οι Δ/νση Τεχνικών Έργων είναι σε άριστη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση του νέου καιρικού φαινομένου με την ονομασία ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί  και να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Θα είμαστε δίπλα στους πολίτες σε κάθε περίπτωση» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

 Με βάση τον σχεδιασμό θα τεθούν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας σύμφωνα με τα  σχέδια   ΔΑΡΔΑΝΟΣ και ΒΟΡΡΕΑΣ.

 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και για ενημέρωση καιρού οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βοιωτίας,  στα τηλέφωνα:

α) 22610-29036 & 22613-50199 ώρες γραφείου, 

β) 6941 414048 & 6971 734978 όλο το 24ωρο

γ) Ε-mail : tpp-vio@pste.gov.gr

Share...

nea

Next Post

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση έργου στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας

Τρ Μαρ 8 , 2022
Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας.  Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η εκτέλεση έργου προϋπολογισμού 95.000 €, με τίτλο: «Κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικών εργασιών στο […]

Σας ενδιαφέρουν