Η MYTILINEOS στηρίζει το Γ.Ν. Άμφισσας

1 min read

Ο Τομέας Μεταλλουργίας της ΜΥTILINEOS (Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δελφοί Δίστομον) αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας, ιδιαίτερα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, επιλέγει σταθερά να στηρίζει νοσοκομειακά ιδρύματα, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου και δραστηριοποιείται, εκφράζοντας με αυτό το τρόπο έμπρακτα την ανταπόδοση αξίας στο κοινωνικό σύνολο.

Έτσι, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και προχώρησε στη δωρεά 11.665 ευρώ που αφορούν στην αγορά κρίσιμου για τη λειτουργία του εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, το ποσό αφορά στην κατασκευή ενός ανελκυστήρα φορτίου για τις ανάγκες μεταφοράς υλικών από τους χώρους αποθήκευσης. Όπως επεσήμαναν ο κ. Γιώργος Μαυραειδής, Προϊστάμενος του Οικονομικού Τμήματος και η κ. Χριστίνα Τσάπα, Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών, η δωρεά αυτή θα προσδώσει λειτουργικά οφέλη στη δομή και θα δώσει τη δυνατότητα στο Νοσοκομείο να πιστοποιήσει υγειονομικά τον συγκεκριμένο χώρο.

Η MYTILINEOS δεσμεύεται ότι θα είναι αρωγός στον αγώνα που δίνουν ιατροί και νοσηλευτές, συνδράμοντας με οικονομικούς και άλλους πόρους στην αναβάθμιση της υγειονομικής φροντίδας. Υπενθυμίζεται, ότι ήδη η Εταιρεία έχει προχωρήσει στη δωρεά 2 συστημάτων αναπνευστήρων για ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, προκειμένου να συνδράμει στον αγώνα κατά της πανδημίας της Covid-19.

MYTILINEOS:

H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 4.820  άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικεντρωμένη στην αειφορία, έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030 και να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στο σύνολο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας μέχρι το 2050, βάσει των δεικτών επίδοσης ESG για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Διακυβέρνηση.

Share...

Διαβάστε επίσης...