Ανδρουλάκης για ΛΑΡΚΟ: Να βρεθεί άμεσα λύση εξυγίανσης της επιχείρησης

ην ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η επιχείρηση να αποκτήσει ξανά εξωστρέφεια, επεσήμανε στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στη Βουλή, καθώς, όπως είπε, η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος ενός πολύ μεγάλου οικονομικού και κοινωνικού αδιεξόδου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτησε τόνισε:

Κατανοούμε απολύτως όλες τις αγωνίες των εργαζομένων, διότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Προφανώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες πολλών κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση, όμως, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, το 2020 η κυβέρνηση της Ν.Δ. πήρε μια νομοθετική πρωτοβουλία που εμείς θεωρούσαμε ότι θα είναι ατελέσφορη -όπως αποδεικνύεται σήμερα- με το να εντάξει τη ΛΑΡΚΟ σ’ ένα ειδικό καθεστώς διαχείρισης. Αυτό το μήνυμα που θέλω να στείλω με τη σημερινή μας συνάντηση, είναι ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση εξυγίανσης της επιχείρησης, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η επιχείρηση να αποκτήσει ξανά εξωστρέφεια, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το νικέλιο στις διεθνείς αγορές αποτιμάται πάρα πολύ υψηλά.

Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων, διότι σε αντίθετη περίπτωση, η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα. Όταν τόσες χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται σε αδιέξοδο, είναι προφανές ότι κι εσείς και οι οικογένειες σας, η Εύβοια, η Φθιώτιδα και οι άλλοι νομοί, θα αντιμετωπίσουν αυξημένες ανισότητες και προβλήματα. Γι’ αυτό θέλω να κουβεντιάσουμε, να μας πείτε τις απόψεις σας, για να βρεθεί η βέλτιστη λύση έστω και αυτή την ύστατη στιγμή.

Share...

nea

Next Post

Λ. Αυγενάκης: «Αλλαγές στην ΕΠΟ, επαγγελματική διαιτησία, κύρωση της Σύμβασης Σεντ Ντενί του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια στα γήπεδα και ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση για τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των παραρτημάτων τους»

Δε Φεβ 7 , 2022
Στο ζήτημα της οπαδικής βίας και όσα αποφασίσθηκαν στη σημερινή πρωινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την συμμετοχή όλων συναρμόδιων Υπουργών, αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.  Αναλυτικά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε:  «Θα ήθελα να συγχαρώ τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και […]

Σας ενδιαφέρουν