Να προστατευτεί με άμεσα μέτρα η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση!

Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, η βουλευτής Γιώτα Πούλου, έφερε άμεσα στη Βουλή τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και σε όλους τους κλάδους! 

Η κα Πούλου τόνισε

O Σύλλογος καταγγέλλει την επικίνδυνη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιλέγει τη λογική της «ανοσίας αγέλης» στη διαχείριση της πανδημίας και επισημαίνει ότι οι υπάρχουσες ελλείψεις προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες γίνονται πλέον δυσβάσταχτες με τις συνεχείς απώλειες εργαζομένων λόγω νόσησης από COVID-19. 

Η κατάσταση αυτή υπονομεύει τη λειτουργία ευαίσθητων υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα και το πράσινο, και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία…  

Για την προστασία των εργαζομένων και συνολικά της κοινωνίας, ο Σύλλογος ζητά: 

  • Δωρεάν τεστ, επιδημιολογική επιτήρηση και ουσιαστική ιχνηλάτηση στους χώρους εργασίας, ελέγχους των μέτρων προστασίας, και προληπτικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Άδειες ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί ή νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και την εργοδοσία.
  • Τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις μεταφορές.
  • Ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. 
  • Μέτρα για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, με κατάλληλες αίθουσες, αραίωση των μαθητών, αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς, εξασφάλιση της καθαριότητας και προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά.
  • Πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαγόρευση των αναστολών συμβάσεων και των απολύσεων, και καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό. 

Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/drive/folders/1wFlmFxRYVdHBkiXIX2ZL6wybgSGzX5V_?usp=sharing

Share...

nea

Next Post

Λειτουργία σχολικών μονάδων στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Τε Ιαν 12 , 2022
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη περιοχή τα σχολεία  Α’θμιας – Β’θμιας εκπαίδευσης και ο Παιδικός Σταθμός στην Κοινότητα Κυριακίου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και  Λυκιακές τάξεις. Οι σχολικές μονάδες της Α’θμιας εκπαίδευσης […]