Ακόμη ένα νέο απορριμματοφόρο απέκτησε ο Δήμος Τανάγρας! Το νέο απορριμματοφόρο με γερανό ανύψωσης, προϋπολογισμού 198.400 ευρώ θα αξιοποιηθεί στη Δ.Ε. Τανάγρας

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας παρέλαβε το νέο απορριμματοφόρο με γερανό ανύψωσης ημιυπόγειων κάδων από την εταιρεία HELESI “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ -ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” Α.Ε.Β.Ε.».

Το ποσό της προμήθειας είναι προϋπολογισμού 198.400 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και καλύφθηκε από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και από ιδίους πόρους.

Ο στόλος αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου διέθετε μόνον ένα παλιό απορριμματοφόρο με υδραυλικό γερανό, το οποίο δεν επαρκούσε για την κάλυψη του συνόλου των ημιυπόγειων κάδων στη Δ.Ε. Τανάγρας.

Το νέο απορριμματοφόρο είναι τριαξονικό πρόσφατης κατασκευής – καινούργιο και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ωφέλιμου φορτίου επί πλαισίου 16 τόνων και διαθέτει υδραυλικό γερανό ανύψωσης ημιυπόγειων κάδων. Αποτελείται από πλαίσιο και υπερκατασκευή με σύστημα συμπιέσεως των απορριμμάτων τύπου πρέσας, είναι κατάλληλο για τη φόρτωση απορριμμάτων και πληροί όλες τις υπάρχουσες διατάξεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και σημάτων για την κυκλοφορία, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κ.Ο.Κ., είναι εφοδιασμένο με τους απαραίτητους προβολείς, προβλεπόμενους καθρέπτες, φωτιστικά σώματα, ηχητικά σήματα και ηχητικό σύστημα επικοινωνίας των εργατών με τον οδηγό, δύο περιστρεφόμενους φάρους, ηλεκτρική εγκατάσταση για νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων και αντανακλαστικά στο πίσω μέρος της πόρτας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:

“Ρίχνουμε στη μάχη της καθαριότητας ακόμη ένα νέο απορριμματοφόρο με γερανό ανύψωσης ημιυπόγειων κάδων. Το νέο απορριμματοφόρο θα αξιοποιηθεί στη Δ.Ε. Τανάγρας, ώστε να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων. Συνεχίζουμε την  προσπάθεια, ώστε να εξοπλιστούμε με οχήματα νέας τεχνολογίας για τις ανάγκες στον Τομέα της Καθαριότητας, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα των δημοτών αλλά και κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος.”

Share...

nea

Next Post

Τιμήθηκε για τη δωρεά του από τον Δήμο Τανάγρας ο κ. Αρβανίτης

Κυ Μαρ 21 , 2021
Ο κ. Αρβανίτης Παναγιώτης τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια, για τη δωρεά του ποσού των 20.000 ευρώ, που έκανε στον Δήμο. Συγκεκριμένα, το ποσό της δωρεάς από την εταιρεία Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΒΕΕ, μετά από την αποδοχή του από την Δημοτική Σχολική Επιτροπή θα απονεμηθεί ισόποσα στις σχολικές μονάδες […]

Σας ενδιαφέρουν