Νέα Διαμαρτυρία για το ‘’Δάσος’’ Ανεμογεννητριών στον Ελικώνα!

Η βουλευτής Γιώτα Πούλου , παραβρέθηκε την Τρίτη 16 Μαρτίου στη νέα διαμαρτυρία των κατοίκων Κυριακίου, φορέων και συλλογικοτήτων που πραγματοποιήθηκε ενάντια στην επέκταση του αιολικού Πάρκου στην θέση Σταυρός στον Ελικώνα.

Η κα Πούλου τόνισε

Καθώς ο Ελικώνας καλύπτει το 12% της παραγωγής αιολικής ενέργειας σε εθνικό επίπεδο η υπερφόρτωσή του θα έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο Περιβάλλον που θυσιάζεται στον βωμό των αλόγιστων επενδύσεων.

Η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των ΑΠΕ, χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, με όρους και προϋποθέσεις προστασίας των δασών και της παραγωγικής γης μας, δεν αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών αλλά ακυρώνουν και τα οφέλη της καθαρής, πράσινης ενέργειας.

Είμαστε υπέρ της εγκατάλειψης της χρήσης του λιγνίτη και του φυσικού αερίου που κατέστρεψαν πολλές περιοχές της χώρας μας. Αν δεν υπάρξουν όμως κριτήρια που σέβονται το Περιβάλλον, την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά θα υποβαθμιστούν και άλλες περιοχές και αυτό το αποτύπωμα θα παραδώσουμε στις νέες γενιές.

Αφού η κυβέρνηση «ξεπουλά» την περιουσία μας, ακόμη και τις προστατευόμενες περιοχές NATURA!, είναι πλέον στα χέρια των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών η προστασία της.

Να μην γίνει το Βουνό των Μουσών, Βουνό Αιολικών!

Share...

nea

Next Post

Την Κυριακή 21-3-2021, η αναβληθείσα αιμοδοσία στην Αλίαρτο

Πε Μαρ 18 , 2021
Η επιθυμία μας να δώσουμε ελπίδα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μας οδηγεί,όλους, την Κυριακή 21-3-2021 στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου. Δέκα λεπτά από το χρόνο μας,είναι δωρεά ζωής για πολλούς.Με όλα τα μέτρα προστασίας,κατά της πανδημίας,δίνουμε αίμα,αλλά και  την ελπίδα ότι στο πρόβλημα του καθενός ξεχωριστά, είμαστε όλοι μαζι. […]

Σας ενδιαφέρουν