“Αίρουμε τα εμπόδια Ν. 4412/16 για να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση να εργαστεί απρόσκοπτα”


Στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.
Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωσή του στην οποία αναφέρει:
«O Νόμος 4412/2016 “έκοψε τα χέρια” στην Αυτοδιοίκηση.
Και από εργαλείο, έγινε δεσμώτης.
Σήμερα, συζητάμε ένα νομοσχέδιο που αίρει τα εμπόδια του 4412.
Η διευρυμένη υποχρεωτική χρήση του ΕΣΗΔΗΣ, η ιδιωτική επίβλεψη, ο φιλικός διακανονισμός, η διαιτησία, το δηλωτικό σύστημα, οι νέοι φορείς για τη διασφάλιση των τεχνικών προδιαγραφών και της αξιόπιστης τιμολόγησης.
Η αύξηση του ορίου των αναθέσεων, ώστε να προωθούνται γρήγορα έργα καθημερινότητας και η εξαιρετικά χρήσιμη, αύξηση των ορίων ανάθεσης σύμβασης για τεχνική βοήθεια, στα πλαίσια εκτέλεσης συγχρηματοδοτούμενων έργων.
Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται επιτέλους, τα κατάλληλα εργαλεία για να εργαστεί απρόσκοπτα.
Η εξομάλυνση και η βελτίωση των λειτουργιών στις δημόσιες συμβάσεις που σήμερα θεσμοθετούμε, είναι ένα ακόμη στάδιο που επιτυχώς, ολοκληρώνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προς αυτή την κατεύθυνση».

Share...

nea

Next Post

Όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά σήμερα στο Κυριάκι

Πε Μαρ 4 , 2021
Σήμερα, Πέμπτη 4  Μαρτίου 2021, διενεργήθηκαν 113 γρήγοροι έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) από τον Δήμο Λεβαδέων στην τοπική κοινότητα Κυριακίου. Όλα τα δείγματα βρέθηκαν αρνητικά. Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας σε ανακοίνωση του τόνισε ότι: «Εδώ στον Δήμο Λεβαδέων, βρισκόμαστε  σε ικανοποιητικό επίπεδο, όσον αφορά την εξάπλωση του ιού Covid-19, […]