Αποκατάσταση αγροτικών οδών Κωπαϊδικού Πεδίου

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση έργων αγροτικής οδοποιίας συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης ΣτερεάςΕλλάδας κ. Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Ορχομενού κ. Παρασκευή Καράλη και ο Δήμαρχος Aλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γεώργιος Ντασιώτης.

Με την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την εκτέλεση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΩΠΑΪΔΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ».

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή της Προγραμματικής:

  • Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου. Το συνολικόεκτιμώμενο μήκος οδών, στις οποίες θα γίνουν χωματουργικές εργασίες και εργασίες οδοστρωσίας, είναι22χλμ., όπως προσδιορίζεται στην Τεχνική Έκθεση του έργου, η οποία συντάχθηκε από τη ΔιεύθυνσηΤεχνικών Έργων Π.Ε. Βοιωτίας.

Η προεκτιμώμενη δαπάνη για την υλοποίηση του έργου, ανέρχεται στο 1.000.000 € και θα καλυφθεί εξολοκλήρου από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

  • Οι Δήμοι Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων, εκχωρούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το δικαίωμα ναεπέμβει και να εκτελέσει εργασίες οδοποιίας. Επίσης, αναλαμβάνουν οποιαδήποτε αδειοδότηση απαιτείται γιατην εκτέλεση του έργου και τη χρηματοδότηση κάθε επιπλέον δαπάνης μελετών και εργασιών που δενσυμπεριλαμβάνονται στη μελέτη.


Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι (6) μήνες και η διάρκεια της Προγραμματικής Σύμβασης ορίζεταισε είκοσι οκτώ (28) μήνες.

«Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ και συνυπογράψαμε Προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων. Είμαστε έτοιμοι πλέον να αποκαταστήσουμε όσους αγροτικούς δρόμους έχουν καταστραφεί από πλημμυρικά φαινόμενα.

»Είναι ακόμη μια παρέμβαση, από το σύνολο των έργων και των δράσεων προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ, με τα οποία φιλοδοξούμε να αποκαταστήσουμε και να αξιοποιήσουμε πλήρως το Κωπαϊδικό Πεδίο, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για την αγροτική μας οικονομία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Share...

nea

Next Post

"Αίρουμε τα εμπόδια Ν. 4412/16 για να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση να εργαστεί απρόσκοπτα"

Πε Μαρ 4 , 2021
Στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης […]

Σας ενδιαφέρουν