Σχετικά με τις εξελίξεις της πανδημίας στη Λοκρίδα

Στην περιοχή της Λοκρίδας ιδιαίτερα στη Μαλεσίνα μετά το ολικό κλείσιμο της κωμόπολης, της απαγόρευσης κάθε μετακίνησης ως η απόλυτη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, την ίδια ώρα που κραυγάζουν οι ελλείψεις αντιμετώπισης της πανδημίας  ιδιαίτερα από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης.

      Ο κ. Σπανός  αντί να αναλώνεται και να απαιτεί αύξηση της αστυνόμευσης, καλό θα ήταν να ρίξει βάρος στη στελέχωση των δομών υγείας σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά και στη Λοκρίδα ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή με ενίσχυση του Κ.Υ Αταλάντης, την άμεση λειτουργία του ως εμβολιαστικού κέντρου για να μην τρέχουν οι υπερήλικες, ανήμποροι άνθρωποι, ΑΜΕΑ σε εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται  πολλά χιλιόμετρα μακριά τους.

      Ας αφήσουν κατά μέρος οι υπεύθυνοι της περιφέρειας και ο περιφερειάρχης της νουθεσίες και τις επικλήσεις στην “ατομική ευθύνη” και ας κοιτάξουν τις δικές τους ευθύνες, κρατικές και περιφερειακές για την κατάσταση που υπάρχει στις υποδομές  υγείας  της περιοχής. Ο λαός της Λοκρίδας έχει ανάγκη ΤΩΡΑ από περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτές, test, εμβόλια και φάρμακα για όλες τις ασθένειες και όχι από δυνάμεις καταστολής που θα ελέγχουν τις μετακινήσεις τους.

       Ήδη η ΜΕΘ σε Λαμία και Χαλκίδα είναι στα όριά τους με συνεχή και αμείωτο ρυθμό εισαγωγής ασθενών με κορονοϊό στα παραπάνω νοσοκομεία.

        Η κατάσταση μας ανησυχεί ιδιαίτερα όσο δεν γίνονται επαναλαμβανόμενα test  ιδιαίτερα και κυρίως στους χώρους δουλειάς αφού με βάση τις εξελίξεις φαίνεται ότι τα διαγνωστικά τεστ που σε ένα βαθμό διενεργούσε η ΛΑΡΚΟ μετά από απαίτηση των εργαζόμενων αποτύπωναν την κατάσταση και δημιουργούσαν προϋποθέσεις ώστε να παίρνονται ορισμένα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης κορονοϊού.

       Η ΛΑΡΚΟ λόγω έλλειψης test έχει σταματήσει, σε μία σειρά εργοστάσια της περιοχής ιχθυοκαλλιέργειες και σούπερ μάρκετ δεν διενεργούνται καθόλου test ενώ και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό είναι ανύπαρκτα  με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διαγνωστεί με ακρίβεια η κατάσταση της διασποράς.

        Άμεσα όπως απαιτεί και ο λαός της περιοχής να εξασφαλιστούν σε μεγάλη επάρκεια τεστ rapid και μοριακά ώστε να γίνονται επαναλαμβανόμενα  ιδιαίτερα σε χώρους δουλειάς σε σχολεία αλλά και γενικευμένο στο πληθυσμό. 

        Ενίσχυση των νοσοκομείων συνολικά της Στερεάς  με αύξηση των ΜΕΘ, αλλά και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την εξασφάλιση επάρκειας στην υλικοτεχνική υποδομή με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

         Δημιουργία  αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ με κατάλληλους χώρους και στελέχωση ώστε να διενεργηθούν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Share...

nea

Next Post

Μείωση έως και 97% στο τέλος κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο Λεβαδέων

Τε Μαρ 3 , 2021
Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων κι έπειτα από πρόταση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε γενναία μείωση έως και 97% στο τέλος κοινόχρηστων χώρων (καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος/ περίπτερα), μέσω της τροποποίησης της 463/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων περί καθορισμού των τελών κοινόχρηστων χώρων.  […]

Σας ενδιαφέρουν