«Επιτακτική η λήψη μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Στερεά Ελλάδα, από γενναία μέτρα και πολιτικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Εσωτερικών και Τουρισμού, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Φραγγίδης, αναδεικνύει στη Βουλή το ζήτημα της αναγκαιότητας λήψης μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Στερεά Ελλάδα, από μέτρα και πολιτικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι πρωτοβουλίες των περιφερειών, μέσω προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, εξυπηρετούν την ανάγκη στοχευόμενων παρεμβάσεων για την αποτροπή κινδύνων για χιλιάδες λουκέτα λόγω πανδημίας και την περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας, ιδιαίτερα στην περίπτωση των μικρών οικογενειακών μονάδων οι οποίες κινδυνεύουν να καταστραφούν λόγω αποκλεισμών από την φθηνή χρηματοδότηση.   

Επιπλέον, τονίζεται ότι η δίκαιη και προοδευτική πολιτική προϋποθέτει να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση της πανδημίας, ενώ η Αυτοδιοίκηση και οι Περιφέρειες οφείλουν να έχουν την εικόνα της κατάστασης των μικρομεσαίων, γεωγραφικά και θεματικά.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις στην Στερεά Ελλάδα, που γνωρίζουν μεγάλη πίεση και από τις φυσικές καταστροφές της Ευβοίας και από τα συνεχή lockdown σε Εύβοια και Βοιωτία, δεν μπορεί να αφήνονται στην τύχη τους. 

Κατόπιν αυτών, ζητείται από την Κυβέρνηση, να προχωρήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενισχύοντας την χρηματοδότηση της για την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με στοχευόμενες δράσεις και μέτρα για στήριξη εστίασης, λιανεμπορίου, επιχειρήσεων franchise κοινωνικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων εκπαίδευσης, στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων και του κλάδου των ξεναγών και ιδιαίτερα των περιοχών που βρίσκονται σε συνεχή lockdown.

Επιπλέον, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί ποιες άμεσες κατευθύνσεις θα θέσουν, μέσω προγραμμάτων ανταγωνιστικότητας, που θα βοηθήσουν στην περιφερειακή ανάταξη της επιχειρηματικότητας, στη σύνδεση κάθε νέας προκήρυξης δράσης για την ανταγωνιστικότητα με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, ανάπτυξης δικτύων, αλλά και ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας.  

Τέλος, με ποιον τρόπο σκοπεύει η Κυβέρνηση να στηρίξει την νεανική, γυναικεία και κοινωνική επιχειρηματικότητα, με ποια χαρακτηριστικά και χρονοδιάγραμμα, στην μετά την πανδημία εποχή. 

Share...

nea

Next Post

Ο Δήμος Τανάγρας παρέδωσε τη νέα, σύγχρονη αίθουσα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ασωπίας

Τρ Μαρ 2 , 2021
Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας παρέδωσε μέσα στον Φεβρουάριο,  στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ασωπίας τη νέα προκατασκευασμένη αίθουσα, εμβαδού 40,50 τ.μ.. Η νέα αίθουσα που πληρεί όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.” (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), όπως προδιαγραφές θερμομόνωσης, υγρομόνωσης, ηχομόνωσης, πυροπροστασίας κλπ.,  πρόκειται να […]

Σας ενδιαφέρουν