Τέταρτη μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός «συνεχίζει να βελτιώνεται» στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δήλωσε η Downing Street.

Ο Τζόνσον περνάει την τέταρτη μέρα του στο νοσοκομείο. Πήγε στο Νοσοκομείο St. Thomas στο Λονδίνο, επειδή τα συμπτώματα του COVID-19, η ασθένεια που προκλήθηκε από τον κοροναϊό, παρέμεναν επίμονα.

Ανακοινώσεις

Στη συνέχεια, την επόμενη μέρα, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ μετά την επιδείνωσή του. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο, με την Downing Street να λέει την Τετάρτη ότι ο Τζόνσον ήταν σε «καλό πνεύμα» και έκανε «σταθερή πρόοδο».

Ο Καγκελάριος Ρίσι Σουνάκ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για τον κοροναϊό ότι ο κ. Τζόνσον ήταν «καθισμένος στο κρεβάτι» και «αλληλεπιδρούσε θετικά» με τους γιατρούς.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Tobias Ellwood δήλωσε στο Sky News νωρίτερα ότι ο πρωθυπουργός είναι «διανοητικά ικανός να λαμβάνει αποφάσεις» και παραμένει «προσιτός» στην ομάδα του.

Ο κ. Σουνάκ είπε επίσης ότι μια συνάντηση της Cobra την Πέμπτη θα συζητήσει «την προσέγγιση» που θα αναλάβει η αναθεώρηση των μέτρων της καραντίνας.

Αυτή η συνάντηση έρχεται κατόπιν του αρνητικού «ρεκόρ» των 938 ημερήσιων θανάτων που αναφέρθηκαν στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τι λένε οι ειδικοί στον τομέα της υγείας;

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι οι σοβαρά άρρωστοι ασθενείς χρειάζονται γενικά μια εβδομάδα περαιτέρω ανάπαυσης και ανάρρωσης ανά μια ημέρα κατά την οποία βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Επιμένοντας ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την επιστροφή του κ. Τζόνσον, ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει απόλυτα τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας».

Ο Τραμπ έστειλε τις ευχαριστίες του στον πρωθυπουργό και την οικογένεια και τους φίλους του, προσθέτοντας: «Περνάει ακόμα μια δύσκολη περίοδο, αλλά φαίνεται να είναι καλύτερα».

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού προσέθεσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τα μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει ο πρωθυπουργός. Η δημόσια ανταπόκριση στον κοροναϊό ήταν φανταστική».

Πηγή: bbc.com, news.sky.com, thesun.co.uk

Share...

nea

Next Post

Άρχισαν οι δοκιμές φαρμάκου που μπορεί να νικήσει τον κοροναϊό

Πε Απρ 9 , 2020
Πολλές υποσχέσεις γεννά στους επιστήμονες που αναζητούν φάρμακο κατά του κοροναϊού η σαριλουμπάμπη, η οποία αποτελεί αναστολέα της ιντερλευκίνης-6 (IL-6). Η κλινική μελέτη Φάσης 2/3 της ουσίας άρχισε στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Ρωσία με τη χορήγηση της σαριλουμάμπης σε ασθενείς με νόσο […]

Σας ενδιαφέρουν