Άμεση απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, στη Βουλευτή Γιώτα Πούλου

Το να μη γνωρίζεις είναι θεμιτό.  Ρωτάς και μαθαίνεις . Το να μιλάς σαν να μην γνωρίζεις,  ενώ γνωρίζεις, δεν τιμά ούτε το πρόσωπο, ούτε τον θεσμό.  

1. Γνωρίζει η φίλη μου, Βουλευτής Γιώτα Πούλου, ότι το συγκεκριμένο ερώτημα, έπρεπε να διαβιβάσει  στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που είναι ο αρμόδιος φορέας για την διεξαγωγή των ιχνηλατήσεων και στην επιθεώρηση εργασίας που χειρίζεται εργασιακά ζητήματα. 

2.  Γνωρίζει  ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Βοιωτίας,  σε μεικτά κλιμάκια με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιούν διαρκώς ελέγχους σε ό  Σχετική ενημέρωση δόθηκε και σε πρόσφατο  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων.   

3.  Γνωρίζει ότι  ο Δήμος Θήβας βρίσκεται στον υγειονομικό χάρτη των κόκκινων περιοχών, με συγκεκριμένα και σαφή περιοριστικά μέτρα.  Η Π.Ε. Βοιωτίας και τα στελέχη της, συνεχίζουν τη δουλειά με αμείωτο ρυθμό , στο πλαίσιο της εθνικής και τοπικής προσπάθειας να περιοριστεί ο επικίνδυνος  ιός.

Τι είχε αναφέρει στο δελτίο Τύπου η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ 

Η κα. Παπαθωμά οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες της Βοιωτίας! 

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητάει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς για την Μονή Μακαριώτισσας. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σήμερα το πρωί στο ράδιο Θήβα : «Δεν ξέρω αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι γίνεται μια διασπορά του ιού στη περιοχή και στην Ελλοπία και στη Ξηρονομή και πληροφορίες μου λένε και για την Δομβραίνα, οι οποίες προέρχεται από εκεί – την Μακαριώτισσα – η διασπορά αυτή. Εδώ υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα για το αν θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα το μοναστήρι και οι εργαζόμενοι που εργάζονται εκεί». Ο κ. Κεφαλάς υπογράμμισε πως σύμφωνα με πληροφορίες του ακόμη και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 γινόταν διανομή των προϊόντων που παράγει η Ιερά Μονή. «Μια πληροφορία που έχω είναι ότι εκβιάζανε του υπαλλήλους να πάνε για δουλειά.»

Η ανωτέρω καταγγελία δεν είναι η μόνη καθώς επίσης πολλές διαμαρτυρίες ακούγονται για πλημμελείς ελέγχους  και μεγάλη διασπορά του ιού σε σούπερ μάρκετς της περιοχής μας.

Απαιτούμε από την κα. Παπαθωμά, ως υπεύθυνη, πολιτική προϊσταμένη της ΠΕ Βοιωτίας να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την ανωτέρω καταγγελία αλλά και γενικά για τις ενέργειές της στην διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στον Νομό μας.

Γιώτα Πούλου

Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ξηρονομής 

«Είναι γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια αναστάτωση στην μικρή κοινωνία την Ξηρονομης και των γειτονικών κοινοτήτων εξαιτίας νέων κρουσμάτων κορωνοιου που έχουν σύμφωνα με πληροφορίες ως πηγή προέλευσης την ΙΜ Μακαριωτισσας Δομβραίνας.

 Τις πληροφορίες αυτές ανέφερα σε πρωινή μου τηλεφωνική επικοινωνία σε τοπικά ΜΜΕ. Όπως ενημερώθηκα από τις  αρμόδιες αρχές, είναι βέβαιο ότι έχουν τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και έχουν δοθεί και οι απαραίτητες οδηγίες. Εξάλλου η μέχρι σήμερα λειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών στον νομό μας δεν έχει δείξει κάτι διαφορετικό και όπου έχει απαιτηθεί έχουν επέμβει άμεσα για να μην υπάρξει διασπορά. 

Είμαι βέβαιος πλέον ότι  το ίδιο έχει γίνει και τώρα και αν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα θα είχαμε ενημερωθεί όλοι. Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω ότι η αναφορά μου σε εκβιασμό των υπαλλήλων προέρχεται από παντελώς αναξιόπιστη πηγή και δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν και ζήτω συγνώμη για την αναφορά μου αυτή. Είμαι πάντοτε σε ετοιμότητα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πολιτική προστασία αν μου ζητηθεί για το καλό της τοπικής κοινωνίας ειδικά στην περίπτωση της πανδημίας.

Σε βάρος της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να γίνεται πολιτική σπέκουλα», αναφέρει στη δημόσια δήλωσή του απόψε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς. 

Share...

nea

Next Post

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ γιορτάζει 110 χρόνια δημιουργίας, πρωτοπορίας και κοινωνικής προσφοράς

Πε Φεβ 25 , 2021
Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, το 2021 αποτελεί χρονιά-ορόσημο. Ο Όμιλος αφενός γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 110 χρόνια ιστορίας και επιτυχημένης λειτουργίας του και αφετέρου θέτει ακόμη υψηλότερους στόχους, ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να χαράζει νέους δρόμους, δημιουργώντας αξία για τους εργαζόμενους του, τους συνεργάτες του, την κοινωνία και […]

Σας ενδιαφέρουν