«Η Κυβέρνηση οφείλει να ενεργοποιήσει ΤΩΡΑ την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας»

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητείται η ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας.

Στην ερώτηση, επισημαίνεται, ότι λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας και της ραγδαίας αύξησης των ασθενών COVID-19 και των διασωληνωμένων, σε συνδυασμό με τον αριθμό των μη COVID-19 ασθενών, ο αγώνας για τον περιορισμό της πανδημίας απαιτεί άμεσα ένα οργανωμένο σχέδιο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα κρατήσει τους προσβεβλημένους με τον ιό εκτός νοσοκομείων και που παράλληλα, θα προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες. 

Τονίζεται επίσης ότι, παρά τις σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής από την αρχή της πανδημίας, μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί καμία κυβερνητική πρωτοβουλία αναφορικά με την ουσιαστική ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός,  ποιό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης αναφορικά με την ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την ανάσχεση της πανδημίας και  ποιές είναι οι προθέσεις της για τις ΤΟΜΥ και την ενίσχυση των κέντρων υγείας αστικού και μη αστικού τύπου.

Τέλος, καλείται ο κ. Βασίλης Κικίλιας να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα ουσιαστικής ενίσχυσης του δυναμικού της πρωτοβάθμιας υγείας με προσωπικό και υποδομές, με την οργανωμένη ένταξη ιδιωτών γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, την ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και την αξιοποίηση των ΤΟΜΥ, προκειμένου να αναλάβουν συγκροτημένα την διαχείριση των περιστατικών (COVID-19 και μη COVID-19) προνοσοκομειακά και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του COVID-19. 

Share...

nea

Next Post

Ο Δ. Διστόμου- Αράχωβας-Αντίκυρας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία

Κυ Φεβ 21 , 2021
Ο Δήμος Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας διοργανώνει σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και τον Σύλλογο Τράπεζας Αίματος Στειρίου εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου  και ώρες 09:00 – 13:00 στο Δημαρχείο στο Δίστομο Κατά την διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία των εθελοντών αιμοδοτών από τον […]