Η Ν.Ε Βοιωτίας ΚΙΝΑΛ για το κλείσιμο της Ε.Ο

Κλείσιμο εθνικής οδού. Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση είναι απαράσκευη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα.

Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας η οποία διέρχεται από την Π.Ε. Βοιωτίας, τις ήμερες που η κακοκαιρία έπληττε την χώρα, έκλεισε αιφνιδιαστικά αφήνοντας στα κρύα του λουτρού εκατοντάδες ανθρώπους που ήθελαν να πάνε ή να γυρίσουν απ’ την δουλειά τους. Χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί αναγκάστηκαν να περιμένουν για πάνω από έξι (6) ώρες στα αυτοκίνητα τους ή στα εταιρικά λεωφορεία, γιατί ο κ. υπουργός αποφάσισε να κλείσει τον κεντρικότερο δρόμο με το έτσι θέλω.

Η πολιτική προστασία για ακόμα μια φορά ήταν απούσα αφου δεν ενεργοποιήθηκε καν το 112.

Το κομμάτι αυτό της εθνικής οδού έχει παραχωρηθεί και το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρία η οποία είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργιά της. Σύμφωνα με το ν. 4663/2020 άρθρο 65, σε περίπτωση διακοπής της κυκλοφορίας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, για χρονικό διάστημα άνω της μιας (1) ώρας επιβάλλονται κυρώσεις στις υπαίτιες υπηρεσίες του δημοσίου ή στους επιφορτισμένους με τη λειτουργία τμημάτων του εν λόγω δικτύου.

Γεννιούνται λοιπόν οι απορίες,  ποιος ήταν υπεύθυνος για το εξάωρο κλείσιμο του δρόμου;

Ποιος θα πληρώσει το τίμημα αυτό; Μέχρι στιγμής το τίμημα πληρώθηκε με την ταλαιπώρια των πολιτών.

Ποιον καλύπτει ο υπουργός;

Το επιτελικό κράτος της ΝΔ πρέπει να δώσει απαντήσεις στους πολίτες.

Share...

nea

Next Post

Με προβλήματα λειτουργούν οι κοινωνικές δομές των Δήμων, λόγω διακοπής της πρακτικής άσκησης!

Πε Φεβ 18 , 2021
Μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία τους αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές των Δήμων που παραμένουν ανοιχτές σε περιοχές που δεν είναι «κόκκινες» –κυρίως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί–, λόγω της συνεχιζόμενης διακοπής της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/-τριών και σπουδαστών/-τριών.   Με Ερώτηση που επανέφερα στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώ […]

Σας ενδιαφέρουν