Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη μάχη για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Μήδεια»

Μάχη από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 δίνει ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για τηναντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Μήδεια», το οποίο έπληξε αρχικά τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας και από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, τις Π.Ε. Βοιωτίας και Εύβοιας.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα κυρίως σε περιοχές των δήμων Χαλκιδέων, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άνναςκαι Ιστιαίας – Αιδηψού της Π.Ε. Εύβοιας, όπου σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης από την πτώση δένδρων. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων, καθώς και υλοτόμοι της περιοχής άνοιξαν τονδρόμο, συνδράμοντας έτσι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Κατόπιν αιτήματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων, αναμένεται να κηρυχθούν σε κατάστασηέκτακτης ανάγκης:

  • Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.
  • Οι Δημοτικές Ενότητες Ιστιαίας, Ωρεών και Αρτεμισίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Αυτή τη χρονική στιγμή, η επικρατούσα κατάσταση στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι η εξής:

  • Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Ηκυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Παραμένουν σε ετοιμότητα 30 μηχανήματα έργου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σεετοιμότητα 46 μηχανήματα έργου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεταιοι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν 8 μηχανήματα έργου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεταιοι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σε ετοιμότηταπάνω από 100 μηχανήματα έργου.
  • Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεταιοι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα 55 μηχανήματα έργου.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας συνδράμουν και τους δήμους, όπου απαιτείται, για τη διάνοιξησυγκεκριμένων τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου.

 «Καταφέραμε και στην πρώτη και στη δεύτερη φάση του καιρικού φαινομένου να κρατήσουμε ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σχεδόν στο σύνολό του. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση περιοχών της Εύβοιας. Πιέζουμε για να ενταθούν οι προσπάθειες και να ηλεκτροδοτηθούν άμεσα όλες οι περιοχές. Καλούμε τέλος τους Στερεοελλαδίτες να είναι σε εγρήγορση, γιατί αναμένεται και τρίτη φάση του καιρικού φαινομένου, με χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. 

Share...

nea

Next Post

Ρεκόρ με 25.000 εμβολιασμούς - Ξεπέρασαν τους 550.000 - Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Δε Φεβ 15 , 2021
Εξαιρετικά σημαντικό και συγκινητικό είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό πάνω από 90%, προσήλθε κανονικά στο ραντεβού τους για τον εμβολιασμό έναντι της επιδημίας covid-19, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ανέφερε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μέχρι […]

Σας ενδιαφέρουν