«Ευθύνη της Κυβέρνησης η αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού»

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη, την οποία συνυπογράφουν και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργο Καμίνη, ζητά την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Στην ερώτηση, ο βουλευτής επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, κωφεύει και αρνείται την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, παρά τις αλλεπάλληλες και συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουν κατά καιρούς, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καθώς και οι ενώσεις τους. 

Τονίζει επίσης ότι το Κίνημα Αλλαγής, από την αρχή της πανδημίας εμπεριστατωμένα, με επεξεργασμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, έχει προτείνει, εκτός από τη  αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών για όσο χρόνο κρατήσει η πανδημία και η έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ως ελάχιστη αναγνώριση του σημαντικού έργου των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. 

Κατόπιν αυτών, ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται επιτέλους και με ποιό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να αναγνωρίσουν το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού αλλά και να προβούν στη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών για όσο χρόνο κρατήσει η πανδημία για τους αστυνομικούς.

Share...

nea

Next Post

Άμεση λύση στη μετακίνηση των πολιτών του Ν. Βοιωτίας προς την Αθήνα καθώς και την διασύνδεση των τοπικών κοινοτήτων με την Λιβαδειά, δίνει η Π.Ε. Βοιωτίας

Σα Φεβ 13 , 2021
Άμεση λύση στη μετακίνηση των πολιτών του Νομού Βοιωτίας προς την Αθήνα καθώς και την διασύνδεση των τοπικών κοινοτήτων με την  Λιβαδειά, δίνει η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.   Μετά από την συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά με την Διοίκηση των ΚΤΕΛ Λιβαδειάς και Θήβας, ανακοινώνεται η έναρξη των […]

Σας ενδιαφέρουν