«Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελεί θλιβερή απόδειξη αποτυχίας σχεδιασμού και εφαρμογής προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην  Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επεσήμανε εξ’ αρχήςότι η νομοθετική πρωτοβουλία Κεραμέως αποτελεί ουσιαστική ομολογία της Κυβέρνησης για την αποτυχία σχεδιασμού και εφαρμογής μιας προοδευτικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής και στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

  • ​Η Κυβέρνηση που επαίρεται ότι «ήταν έτοιμη από καιρό να κυβερνήσει» αλλά εν μέσω πανδημίας δείχνει ότι το μόνο σχέδιο που διαθέτει είναι η λογική του «lockdown-ακορντεόν» με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία, προσπαθεί με κάθε επικοινωνιακό μέσο να πείσει ότι νομοθετεί για ένα λαμπρό μέλλον. Στην πραγματικότητα, με το παρόν νομοσχέδιο, «τινάζει την νέο-φιλελεύθερη μπάνκα στον αέρα»
  • Αντί να έχει ως προτεραιότητα την συνολική αναβάθμιση του Δημόσιου Ελληνικού Πανεπιστημίου, την ενίσχυση της έρευνας και των υποτροφιών αλλά και για περισσότερες θέσεις ακαδημαϊκών και διοικητικού προσωπικού, νομοθετεί με αυταρχισμό, χωρίς συναινέσεις, αγνοώντας την κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς και έχοντας ως αποκλειστική προτεραιότητα τα βραχυπρόθεσμα επικοινωνιακά οφέλη.
  • Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως βουλευτής της ΝΔ, όντας στην αξιωματικη αντιπολίτευση, κατά την συζήτηση και ψήφιση του ν. 4009/2011, τόνιζε ότι ένα θετικό στοιχείο του τότε νομοσχεδίου ήταν ότι έδινε πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στα πανεπιστήμια να ρυθμίσουν τα του οίκου τουςΔέκα χρόνια μετά, η δική του Κυβέρνηση οπισθοδρομεί και υποβαθμίζει και άλλο το ακαδημαϊκό περιβάλλον.
  • Η Νέα Δημοκρατία, η οποία δήθεν κόπτεται για την αναβάθμιση των σπουδών, με τον προϋπολογισμό του 2021 περιέκοψε 30 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και με αυτά προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς για να επιτηρούν την πανεπιστημιακή κοινότητα.
  • Το Κίνημα Αλλαγής έχει υποβάλλει τεκμηριωμένες, ολοκληρωμένες και σύγχρονεςπροτάσειςπου σχετίζονται με την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη στήριξη και αναβάθμιση των ΑΕΙεθνικό απολυτήριοτράπεζα θεμάτων και για τα τρία χρόνια του λυκείου, ίδρυση ειδικής υπηρεσίας φύλαξης με αυτοτελή οργανωτική δομή σε κάθε ΑΕΙ, που να υπάγεται στις Πρυτανικές αρχές με συγκεκριμένους στόχους/αρμοδιότητες και με την ευθύνη ειδοποίησης των αστυνομικών αρχών σε περίπτωση έκνομων ενεργειών, καθιέρωση ακαδημαϊκής ταυτότητας.
  • Οι ιδεοληπτικές στρεβλώσεις τηςΚυβέρνησης Μητσοτάκη την εμποδίζουν να αντιληφθεί ότι τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας – ακαδημαϊκοί και φοιτητές – αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, και για αυτό αγνοεί τις όποιες αντιδράσεις  δεν υπηρετούν το σχέδιο καταστολής. Το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τον φιλελευθερισμό που δήθεν υπηρετεί.
Share...

nea

Next Post

Παράταση, μέχρι το τέλος Ιουνίου, για τη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών του πρώην ΟΕΚ

Τε Φεβ 10 , 2021
Παρατείνεται, μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), κατόπιν της αρ. 6643/130/1.12.2020 απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού και της δημοσίευσης της αρ. 50530/2821/03.02.2021 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 458/06.02.2021). Όπως […]

Σας ενδιαφέρουν