«Οι μικροί οικογενειακοί επενδυτές Φωτοβολταϊκών Στέγης της Βοιωτίας κινδυνεύουν. Η Κυβέρνηση αδιαφορεί;»

O βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το μείζον ζήτημα του οικονομικού αδιεξόδου τουλάχιστον 40.000 πολιτών που έχουν επενδύσει σε Φωτοβολταϊκά Στέγης, μεταξύ των οποίων, πολλοί και από το νομό Βοιωτίας, αναδεικνύοντας το γεγονός πως για την παρούσα κυβέρνηση οι ενεργειακές πολιτικές, αν δεν υποβοηθούν τα μεγάλα συμφέροντα, απλώς δεν αποτελούν … προτεραιότητες.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι, με τον πρόσφατο νόμο 4759/2020, τα μικρά Φωτοβολταϊκά Στέγης, μετά τις μειώσεις από το 2014, επιβαρύνονται και με εισφορά 6%, οριζόντια, το ίδιο, όπως και στα μεγάλα επιχειρηματικά πάρκα. Παράλληλα, με Υπουργική Απόφαση, μειώνεται σε 6kW η μέγιστη ισχύς τους αντί για 10kW (Ειδικό Πρόγραμμα Στεγών 2009- 2020).

Επισημαίνει επίσης ότι οι παραπάνω αλλαγές καθιστούν οικονομικά ασύμφορη για τους ιδιοκτήτες τόσο τη διατήρηση των Φωτοβολταϊκών Στέγης όσο και την εγκατάσταση νέων. 

Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου οι ιδιοκτήτες/επενδυτές των Φωτοβολταϊκών Στέγης να εξαιρούνται από την περικοπή του 6% και να ενισχυθεί η ανάπτυξη των Φωτοβολταϊκών Στέγης με τα τόσα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται και για τους μικρούς οικιακούς καταναλωτές και για το περιβάλλον.

Share...

nea

Next Post

144 γρήγοροι έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) από τον Δήμο Λεβαδέων

Δε Φεβ 8 , 2021
Ο Δήμος Λεβαδέων συνεχίζοντας την πρόληψη για την διασπορά του ιού Covid-19 ανακοινώνει ότι σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 144  γρήγοροι έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) από τον Δήμο Λεβαδέων  σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε πολίτες, στο κτήριο του Παλιού Δημαρχείου, λόγω του ότι οι καιρικές […]

Σας ενδιαφέρουν