Επέλαση των μάνατζερ και στις Λαϊκές Αγορές!

Έναν ακόμη παραγωγικό κλάδο βάζει απέναντί της η κυβέρνηση της Ν.Δ. με νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων!

Οι Λαϊκές Αγορές εκτός από το τεράστιο πλήγμα που έχουν υποστεί από τους περιορισμούς  της πανδημίας, αφού 7 στους 10 παραγωγούς και εμπόρους έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης, μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο:

  • Περνάει η διαχείρισή τους σε ιδιώτες (μέσω ΣΔΙΤ) και επιτρέπεται σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες) να παίρνουν άδεια και θέση λαϊκής αγοράς με ποσόστωση 5%
  • Ορίζονται πλειστηριασμοί και βγαίνουν οι θέσεις στο σφυρί κάθε τρία χρόνια με τους Δήμους απλά να γνωμοδοτούν για το ανταποδοτικό τέλος προς τη διαχειριστική αρχή!
  • Καταργούνται οι επιτροπές (διοικητικά συμβούλια) και εξαιρούνται οι εκπρόσωποι των παραγωγών και των εμπόρων από το σχεδιασμό και τις αποφάσεις.

Πρόκειται για υπονόμευση ενός θεσμού με κοινωνικό ρόλο που στηρίζει τα νοικοκυριά με φρέσκα και φθηνά προϊόντα!

Share...

nea

Next Post

Η πολιτική του πεζοδρομίου δεν είναι του χαρακτήρα μου

Πα Φεβ 5 , 2021
Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. […]