Πρόγραμμα αναβάθμισης F-16 Viper για την Πολεμική Αερόπορια

Το πρώτο F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας, που αναβαθμίστηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, έπειτα από τις επιτυχείς δοκιμαστικές πτήσεις απογειώθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 από την 114 Πτέρυγα Μάχης με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στις ΗΠΑ, θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι τελικές πιστοποιήσεις στο συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο θα αποτελέσει το πρότυπο για το σύνολο των μαχητικών του προγράμματος αναβάθμισης σε διαμόρφωση Viper.
Είναι ένα πρόγραμμα, καίριας σημασίας για την Πολεμική Αεροπορία και τη χώρα μας αφού θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες του στόλου των μαχητικών της ΠΑ και θα ενισχύσει την υπεροχή της.
Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης του προγράμματος με απόλυτη επιτυχία και η τήρηση των απαιτητικών χρονοδιαγραμμάτων έχει τη σφραγίδα της άριστης συνεργασίας μεταξύ Lockheed Martin, ΕΑΒ και Πολεμικής Αεροπορίας.

Share...

nea

Next Post

«Κρούω τον κώδωνα κινδύνου για την κατάσταση των δομών Υγείας στην Βοιωτία, λόγω εσφαλμένων χειρισμών της Κυβέρνησης»

Πα Φεβ 5 , 2021
Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια της Βουλής έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στον νομό Βοιωτίας. Αρχικά αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν με την απώλεια της 16χρονης μαθήτριας από την Θήβα, εξέφρασε […]

Σας ενδιαφέρουν